Hoppa till sidans innehåll

FILIP JOHANSSON OCH LAURA FOGH HENRIKSEN SVENSKA MÄSTARE

03 DEC 2016 18:35
Lars Isberg tog hem Oldtimers Herrar i stor stil medan Annelie Lundell vände på steken i finalen.
  • Uppdaterad: 03 DEC 2016 21:43

Slagspelsmästarna vid Inomhus-SM är korade. På herrsidan vann Filip Johansson, Skoghall efter en jämnt trekejsarslag med Fredrik gånger två, Persson från Uppsala och klubbkamraten Tagesson. 

- Det känns mycket bra, säger Filip Johansson, detta är typ det första individuella som jag har vunnit sedan USM. När det är så pass lätta banor så blir det små marginaler och denna gång hade jag dem på min sida. 

Silvret också till Skoghall och Fredrik Tagesson som slog Fredrik Persson i sudden. Fredrik som igår hade ett snitt under 20 radade idag upp 21-varv vilket alltså inte räckte. 

I damklassen vill bangolf.se och framförallt undertecknad ta tillbaka det som skrevs igår om att man måste vara svensk medborgare för att kunna titulera sig svensk mästare. Det gäller bara om RF-medaljer delas ut och så var nu inte fallet. Om man vill häpna över hur fel jag hade så kan man läsa tävlingsbestämmelserna 18.2. Annars kan man koncentrera sig på tävlingen och där vann nu Jönköpings nyförvärv Laura Fogh Henriksen i överlägsen stil. Bra period för Laura som ju för en tid sedan vann även Mixed-SM. Kalmars Maria-Therese Olofsson tog silvret med bronset hamnade i malmöitiska Camilla Lindoffs händer.  

 

Laura Fogh Henriksen, Jönköping. Foto: Agneta Harrysson

 

Camillas klubbkamrat i Oldtimers Herrar, Lars Isberg var i sin tur många slag före närmaste konkurrent. Den stora ledningen från igår bara fortsatte att växa och stannade inte förrän den kommit upp i 13 slag. Konkurrenterna har något att fundera på till nästa gång. 

- Jag har sällan varit så inställd på att vinna, säger Lars Isberg. Men jag trodde också att det skulle bli enormt svårt. Det blev faktiskt betydligt lättare än jag kunde föreställa mig. 

Bakom Lars skiftade det flera gånger på silver- och bronsplats. Längsta strået i den fajta tog till sist Roger Njord, Gullbergsbro som blev silvermedaljör och Peter Ericsson, Sjöviken som knep bronset. 

Det längsta strået i Oldtimers Damer tog verkligen Annelie Lundell, Linjen. Med två varv kvar hade Lena Nilsson, Sjöviken matchboll. Genom att avsluta med 19-20 lyckades dock Annelie plocka tio slag och rinna iväg till en hyfsat klar femslagsvinst före Lena. Därmed en programenlig punkt för Annelies år som innehållit en rejäl hög med medaljer. Bronset till hemmaspelaren Agneta Harrysson. 

Och det innebar att familjen Harrysson fick två brons med sig från slagspelet då Wilma Harrysson med minsta marginal knep sista medaljen i damjuniorklassen. Hon var dock rejält hotad av Johanna Lindoff, Malmö som bommade sista banan. Samma scenario i guldmatchen där dagen började med att Jennifer Görannson, Växjö försvarade sin ledning mot Jasmin Hansson, Asarum. På dagens tredje och tävlingens näst sista varv klämde dock Jasmin i med en 20-runda och tog sig upp i ledning med två slag. Jennifer plockar på det sista varvet fram det allra bästa spelet och inleder med sexton spik. Jasmin. Med två banor kvar är det oavgjort, varpå båda slår en tvåa på bana 17. Det hela avgörs på den sista banan när Jasmin spikar och Jennifer slår en tvåa. 

- Det känns helt overkligt att jag lyckades vinna då jag låg efter nästa under hela tävlingen, putsar Jasmin ut. 

Bland herrjuniorerna var det färre omkastningar än i övriga klasser. Elias Zachariassen, Tantogården gjorde det som alla förväntade sig, nämligen att försvara sin ledning och spelade hem guldet. Resultatet hade räckt till en fjärde plats i herrklassen. Segermaringalen ned till silvermedaljören Rasmus Bergqvist, VK-78 stannade på fyra slag. Kanske att Rasmus här fick en litet genombrott, men nästa gång kommer han att tilhöra de jagade. Bronset blev en brödrafajt som gick ända till sudden där Jonathan Rydberg, Olofström var den starkare.

 

Imorgon avslutas Inomhus-SM med matchspelet

Resultat Inomhus-SM Slagspelet

Resultat Inomhus-SM Matchspelet

Foton 

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png