Hoppa till sidans innehåll
Henrik Andersson Skoghall vinnare i Pojkar A

FILTEN AVGJORD PÅ U-SM I VÄXJÖ

30 JUL 2015 16:48
Spännande upplösningar i flera klasser
  • Skapad: 30 JUL 2015 16:48

För första gången fanns det en Öppen Klass på ett Ungdoms-SM vilket innebär att deltagarna i den klassen spelade på allmänhetshinder. Klassen hade 3 deltagare, Anton Svensson & Amadeus Lundell, båda Uppsala samt Gusten Bolsgård, Växjö. Det såg länge ut att blott 6-åriga Amadeus skulle ta hem en klar seger, men med en tung avslutning på slutbanorna kom Gusten ifatt honom och en sudden skulle spelas för att kunna skilja dessa spelare åt.
På bana 1 började Gusten med att slå en 4:a. Nu var det Amadeus tur. Som vanligt koncentrerade han sig i typ 1-2 sekunder och slog ett perfekt slag igenom alla hinderna på bana 1:s Synvilla. En tvåa på Amadeus och segern var ett faktum.
 
I flickor C vann Julia Göransson, Perstorps BGK med 3 varv mellan 51-55. Tvåan, Emilia Björklund, Hammarby som var debutant i dessa sammanhang var en bra bit efter Julia, men kämpade på bra och förbättrade sig med många slag efter varje varv.
 
Didrik Ahlqvist i Växjö var favorit i Pojkar C. Dels för att han hade hemmabanor och dels för att han har mest rutin bland sina motståndare. Didrik svarade upp till favoritskapet och vann stort på fina serier 42,52,40 = 134 slag, vilket även var en 9:e placering på den raka listan. Efter Didrik var det jämnare, där Alexander Z Sandback spurtade förbi sin storebror, Anton Z Sandback under finalvarvet och tog silvret, 4 slag före sin bror.
 
I Pojkar B var det mycket jämnt efter dag 1 mellan 4 st spelare och inför finalvarvet låg favoriten, Lukas Larsson, Hårdton först på en fjärde plats. Dock avslutade Lukas mycket bra med en 39 runda, vilket kom att räcka till ett silver. Vann gjorde Alexander Njord, Gullbergsbro på utmärkta 156 slag och rött i snitt. Om tredje platsen blev det en jämn kamp mellan Jonathan Lindoff, Malmö och Jonathan Rydberg, Olofström ända in på slutbanorna. Där visade sig Jonathan Rydberg starkast och tog hand om bronset.

Alex
Alexander Njord Gullbergsbro tog hem segern i Pojkar B

Tyvärr var det bara en deltagare i flickor A, Wilma Harrysson, Asarum, spelade bra och slog många av de jämnåriga killarna. Wilma var bl a nere på 40 och 43 som bäst, vilket var gångbara resultat på Växjös banor.
 
Sista klassen, Pojkar A blev en riktig rysare på slutet. Tre spelare rykte ifrån övriga spelare och gjorde upp på finalvarvet. När alla 3 killarna hade passerat anläggningens svåraste bana, Örkelljungan dvs bana 14 så ledde Henrik Andersson, Skoghall med 2 slag före Amir El Quachani, Trollhättan och 4 slag före Johan Rydberg, Olofström.
Johan avslutade strålande med 2,1,1,1 på de fyra sista banorna och går ett drömvarv på 30 slag, vilket även var ett nytt banrekord på Växjös filtbanor. Amir avslutade också bra, men tappade 2 slag på Johan vilket innebar att de kom på samma slutresultat efter de 4 varven. Frågan var om Henrik kunde hålla undan, när hans motståndare spelade så bra på slutet och det kunde han. Henrik visade inga nerver och avslutade lika bra som Johan och kunde vinna med 4 slag före Johan och Amir.
Sudden fick spelas mellan Johan och Amir. Lotten tillföll Amir att börja och han slog en trea. Johan slog ett perfekt slag och spikade banan och tog därmed hand om silverpokalen.

Skribent: Mats Nilsson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png