Hoppa till sidans innehåll

FÖRBUNDSMÖTESHELGEN I UPPLANDS VÄSBY

08 APR 2019 17:41
17 röstberättigade klubbar deltog och 4 distrikt
  • Uppdaterad: 08 APR 2019 17:41

Årets förbundsmöteshelg avverkades i helgen på fina Scandic Infra City i Upplands Väsby. Sedvanligt var det seminariepass på lördagens och själva förbundsmötet på söndagen. Söndagen innehöll också ett distriktmöte i vanlig ordning.

Först ut på lördagen var Sundsvalls BGK som genom Peter Söderlund och Morgan Munther berättade om sin MOS-satsning från ax till limpa. Problemen var många under resans gång bl.a med bidragsbitarna från diverse olika håll. Klubben var flera gånger nära att ge upp men kämpade ändå vidare. Alla problem löstes och nu går klubben en lysande framtid till mötes. Över 400 nya medlemmar står beredda att möta våren och den nya MOS anläggningen i Sundsvall 2019. Peter och Morgan var båda överens om att nu är det fortsatt utveckling av verksamheten som gäller. Åhörarna vägrade nästan släppa Peter och Morgan från scenen, frågorna haglade över paret från nyfikna bangolfare.

Härnäst på scenen var det Svensk Antidoping med Angelica Sekobon som berättade om de nya kraven. Angelica tyckte det var ett härligt initativ av bangolfen att hon blivit inbjuden. Även Angelica fick ta emot massor med frågor. På detta pass så presenterade även sportkommitténs Stefan Gillberg Svenska Bangolfförbundets handlingsplan mot doping.

Därefter var det dags för SBGF:s utvecklingskommitté som består av Leif  Nilsson, Hans Bergström och Carina Lindström att presentera SBGF:s visionsdokument 2025. Presentationen var ett vidarutvecklat förslag från förra årsmötet i Sundsvall och tanken var att förbundsmötet skulle godkänna dokumentet under söndagen. Åhörarna blev under denna presentation aktiverade med ett grupparbete som sedan redovisades. Utvecklingskommittén har gjort ett bra jobb med dokumentet som följdaktligen godkändes under förbundsmötet på söndagen.

Lördagens seminariepass avslutades av presidenten i WMF, Dr Gerhard Zimmermann. Gerhard berättade om utvecklingen i Tyskland och om hur de synliggör sina projekt. Han berättade att de ökat sin mediatid från nästan noll till ett ca: 20 tal tillfällen i TV och radio. 

Lördagkvällen avslutades med en god middag och trevliga diskussioner om bangolf i alla dess former.


Söndagens förbundsmöte leddes av Fredrik Rodhe. Fredrik har mångårig erfarenhet av arbete inom RF men är numera pensionerad. Mötet inleddes med utdelning av utmärkelser. Årets Bangolfare Fredrik Persson, Uppsala BGK fick mottaga sitt pris och likaså Årets Ungdomsledare Jesper Lindberg, Örnsköldsviks MGKSvenska Bangolfförbundets. Förbundets kanske högsta utmärkelse Stor Grabb/Stor Tjej tilldelades för 2018 följande spelare. Jennifer, Göransson, Tantogården, Lena Brown BGK Spiik, Pirkko Maaninka, Eskilstuna BGK, Eirik Seljelid, Kungälvs BGK och Jan-Olov Lindvall Skellefteå BGK. 

SBGF:s Stora Förtjänsttecken tilldelades Bengt Braesch-Andersen, Solna BGK och Kenth Hellqvist Helsingborgs BGK.

I övrigt flöt förbundsmötet på utan överraskningar Leif Nilsson fick förnyat förtroende som ordförande. Omval på alla övriga poster utom i valberedningen där Kristina Svensson gick in istället för Sandra Kungsman.

Förbundsmötet beslutade som nämnts ovan att anta SBGF:s Visionsdokument 2025. Dokumentet ska ha en årlig översyn. Därmed finns det en grund för förbundet, med sina kommittéer , distrikt och föreningar som är gemensam för alla. I förbundets olika kontakter med RF utgör dokumentet vår bas för verksamheten. Du kan läsa visionsdokumentet på länken nedan.

Svenska Bangolfförbundets Visionsdokument 2025.pdf

I propositionen om distriktsindelningen så blev det efter rösträkning fastställt att den nuvarande distriktsindelningen ligger kvar.

 

 

Skribent: Jan-Åke Persson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png