Hoppa till sidans innehåll

FÖRSTA DAGENS MOS-SPEL AVKLARAT VID USM

01 AUG 2019 21:26
Ställningen efter halva MOS-tävlingen är otroligt jämn i flera utav klasserna, vilket öppnar upp för en spännande och mer oviss morgondag när det är dags att dela ut de första SM-medaljerna.
  • Skapad: 01 AUG 2019 21:26

MOS-tävlingens första två serier (av totalt fyra) inledde den första utav tre USM-dagar i Gullbergsbro. Serierna spelades under närmast perfekta väderförhållanden denna torsdagen, vilket var en skarp kontrast mot träningsdagarna, där en tryckande hetta avbyttes av kylslaget regn. Det var annars en fin och förväntansfull stämning på anläggningen och de ugglebeprydda fontänernas lugna porlande avbröts endast sporadiskt av glada hejarop från ledare och föräldrar.

Med undantag av öppen klass, som bara har en deltagare, Amanda Ryner från Uppsala BGK, är det i år konkurrens om medaljerna i samtliga klasser. Ställningen är än så länge jämn i de flesta av dem och särskilt i Pojkar C, där det bara skiljer två slag mellan unge Josef Bane, Sundsvalls BGK och den i USM-sammanhang mer rutinerade Joel Björkebro, Tuve Tigers BGK. Mycket jämt är det också i Pojkar A, där det inte skiljer mer än fem slag mellan andra och nionde plats. Leder gör inte helt oväntat Anton Eriksson, MGK 49 Nyköping, på 67 slag, vilket också är dagens bästa resultat totalt. Dagens näst bästa resultat nådde Leonard Nordlund, Umeå BGK, på 68 slag. Leonard leder Pojkar B, som också är ganska jämn än så länge. Med sina 69 slag har Ester Eriksson, Gullbergsbro BGK, däremot tagit en överlägsen ledning i Flickor B, medan Alison Spets och Elin Spets från Uppsala BGK leder Flickor A respektive Flickor C med något mindre marginaler. Den i USM-sammanhang numera obligatoriska lagtävlingen, där grupperna lottas ihop över klubbgränserna, leds än så länge av laget där Elias Elfving, Örnsköldsviks MGK, Jill Spets från Uppsala BGK och nämnda Ester Eriksson ingår. Men ännu återstår två serier att spela och mycket kan hända i detta spännande mästerskap.

Följ de avslutande MOS-varven under morgondagen när det börjar dra ihop sig för spel om medaljerna HÄR

Två medajaspiranter inför mogondagens återstående varv på MOSen är Josef Bane från Sundsvalls BGK och Lina Lennestål från Umeå BGK. Något annat de har gemensamt är att det är deras första USM. SBGF fick en liten pratstund, där det stod klart direkt att en har mer MOS erfarenhet än den andra, men att de båda gillar det skarpt! 

Josef Bane, Sundsvalls BGK

Josef Bane, 7 år från Sundsvalls BGK, är MOS-fantast och använder egen golfputter. Han har tränat mycket hemma med sin morfar, Peter Söderlund, och även spelat ett par tävlingar men detta är hans första USM. Han känner sig nöjd med dagen för att det var roligt att vara med och för att han inte alls var nervös. Det gäller att inte slarva, säger han, och det gjorde han minsann inte idag.

Lina Lennestål, Umeå BGK

Lina Lennestål, Umeå BGK, tävlar i Flickor A. Hon har spelat på hemmaplan i flera år men detta är hennes första USM och även allra första tävling på MOS, som hon gillar skarpt. Utmaningen enligt henne är att slå lagom hårt eller rättare sagt lagom löst, särskilt vid puttning, då bollbanan inte sällan påverkas av drag i banan. Lina ligger för närvarande på tredje plats och tycker att det vore roligt att ta medalj, men det är inte det viktigaste, understryker hon.

 

Bilder från första tävlingsdagen, tagen av fotograf Lars Josefsson, återfinns HÄR

Följ också gärna Förbundets ungdomssida på Facebook för kontinuerliga uppdateringar från Gullbergsbro och de resterande tävlingsdagarna. 

Skribent: Simon Levander
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png