Hoppa till sidans innehåll

Fortfarande jämnt i Elitserien

09 JUN 2013 17:24
Uppsalas ledning krympte
  • Skapad: 09 JUN 2013 17:24

Elitserien styrde kosan norrut för att avgöra andra omgången. Ett soligt Sundsvall tog emot Sveriges elitbangolfare. Omgången  spelades på deras trevliga filtanläggning som  trots att den får betraktas som lätt skördade sina offer och var väldigt utslagsgivande. Uppsala som efter betongen i Skoghall ryckt åt sig en fyra poängs ledning fick inte maskineriet att funka lika bra denna gång. Uppsala lyckades bara, får man väl säga, bärga åtta poäng denna gång. Med den poängskörden var man bara fjärde bästa lag. Sundsvall, Skoghall och Södertälje tog alla tio poäng i helgen. Tantogården samlade ihop sex poäng. För tre lag, Kungälv,Sjöviken och Tuve stannade helgens poängskörd vid fyra poäng.


Således toppar Uppsala fortfarande serien med 20 poäng. Hemmalaget Sundsvall är ny tvåa med 17 poäng. På bronsplats hittar vi nu Skoghall  som med sina 16 poäng spottade upp sig rejält efter den dåliga hemmaomgången. Södertälje är ny fyra efter en stark omgång med 14 poäng.


På den undre halvan hittar vi Tanto på 13 poäng. Tuve som tappade lite och tog bara två segrar har nu 12 poäng. På nedflyttningsplats hittar vi Sjöviken och fjolårets silverlag Kungälv. Dessa lag orkade också bara med två segrar var och har nu 11 respektive 9 poäng.  Stor dramatik är att vänta då sista omgången ska avgöras på Södertäljes EB-banor. 


Individuellt bäst var Uppsalas  Lars Brown som trots ett 38 varv landade på fina 27,3 i snitt. Efter Lars följde Södertäljes Daniel Ågren på 27, 6 och Skoghalls Ulf Kristiansson på 27,7 i snitt.


Största bedriften svarade nog ändå Sjövikens Tuula Mörck för. Tuula som gjorde elitseriedebut och  på förhand var sjundeman gjorde ett starkt inhopp i laget. Tuula avslutade med en fantastisk 23 runda (nytt banrekord) i sista matchen. Självaste världsmästaren Filiph Svensson fick finna sig i att spela andrafiolen då det var han som mötte Tuula. Detta gjorde nog inte så mycket då det trots Tuulas varv var Skoghall som gick segrande ur den matchen.


I Div 1 södra höll Olofström undan och kunde genom att ta tio poäng på Gullbersbros EB försvara sin serieledning och även utöka den med en poäng. Det unga och talangfulla laget ställs nu inför ett elddop genom att på hemmaplan få möjlighet att knyta ihop säcken och ta hem en elitserieplats. Rutinerade Jönköping lurar i bakgrunden bara två poäng bakom. Smålänningarna är nog riktigt sugna på att ta tillbaka sin förlorade elitserieplats och med en klasspelare som Jonas Gustafsson, omgångens bäste spelare, som ankare i Jönköpingslaget så kan inte Olofström defilera hem serien. Askim som också ligger två poäng efter spelade nog bort sina elitseriechanser genom att inte rycka i tabellen denna omgång. Olofström tog en riktigt tung vinst i helgens seriefinal då man övertygande slog Göteborgarna.


I Div 1 Norra slog Örebro vakt om serieledningen i Nyköping genom att vinna över Sundbyberg i seriefinalen. Båda topplagen tog åtta av tolv möjliga poäng. Tyresö, som innan omgången, tillhörde topptrion tappade en aning och ligger nu fyra poäng bakom Örebro. Bäst individuellt var Magnus Westerberg, Tyresö, med 28,3 i snitt. Sista omgången har Sundbyberg hemmaplan och får väl därigenom utnämnas till favoriter att lägga beslag på elitserieplatsen även om de går in  den omgången två poäng bakom Örebro. Det blir under alla förhållande en spännande sista omgång.


Resultat:

Elitserien

Div 1 Norra

Div 1 Södra

Bilder


Texter: Elitserien - Jan-Åke Persson, Div 1 - Bengt Svensson

Skribent: Bengt Svensson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-2 300x423.pngExtramaterial.
Att rapportera LOK-stöd, Fritidsbanken och strategisk plan
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png