Hoppa till sidans innehåll
Foto: JÅP Medaljtrion i Herrseniorklassen

FREDRIK PERSSON TOG HEM MÄSTARTITELN

03 DEC 2017 22:41
Om en knappnål kunde höras falla på mattan vid något tillfälle igår så kunde man hört många under finaldagen. Kampen fortsatte lika jämnt och med full fokus bland spelarna. Det var spel på hög nivå när årets mästare skulle koras!
  • Uppdaterad: 06 DEC 2017 13:13

På herrsidan blev det Fredrik Persson, Uppsala som tog hem titeln Svensk Mästare. Efter första dagens spel låg Fredrik endast 2 slag före förra årets segrare Filip Johansson, Skoghall. När Fredrik slog in den sista spiken på sista banan efter dagens fyra varv och gått sitt tredje 19-varv för dagen hade han utökat segermarginalen med 4 slag och vann på fina 160 slag mot Filips 166. Bronset gick till Mats Nilsson, Hjelmsjö med 171 slag tätt följd av en av de danska deltagarna Jannick Skov, Gladsaxe Minigolf Klub på 174 slag.

I damklassen spelade i år Jasmin Hansson, Asarum som tidigare varit junior. Hon vann i överlägsen stil före Malmös väl kämpande Camilla Lindoff.


Jasmin Hansson, Asarum segrare Damsenior 

I klassen Oldtimers herrar växlade det mellan innehavarna av de sex prisplatserna efter första dagens jämna spel. När det är så jämnt som det var kan ju som bekant allt hända och det gjorde det. Som segrare stod till slut Per Olof Isaksson, Sjöviken som fick till ett 18-varv. Han vann därmed med 2 slag mot silvermedaljören Lars Isberg, Malmö. Endast 2 slag därefter hittar vi bronsmedaljören Fredrik Wallin, Olofström. Därefter skiljde det endast ett slag mellan varje spelare ner till sjätte plats.


Per Olof Isaksson Sjöviken tog hem Oldtimers herrar

 Lena Nilsson, Sjöviken behöll sin ledning från första dagen i Oldtimers damer och fick därmed ställa sig överst på pallen i år. Kampen om övriga prisplatser fortsatte från gårdagen och här växlade det en hel del. Annelie och Agneta som låg på fjärde respektive femte plats med endast 1 slags skillnad mellan sig inför dagen fortsatte att följas åt. Med exakt samma resultat efter dagens fyra varv, tillika klassens bästa, kunde de knipa pallplatserna. Silvret alltså till Annelie Lundell, Malmö och bronset till Agneta Harrysson, Asarum.


Medaljtrion i Oldtimers Damer

En intervju är ju alltid på sin plats i sådana här sammanhang. Det var dock svårt att få till någon i all glädjeyra som rådde i hallen, men eftersom jag själv var en av pristagarna så tar jag mig friheten att göra ett litet uttalande.

- Jag är otroligt nöjd med mitt spel och att det kunde räcka så långt som till ett brons. Det var över förväntan eftersom så många toppspelare deltog i klassen i år. Kändes otroligt kul att få gå i ledartripplen tillsammans med Lena och Annelie liksom förra året. Sedan är jag även väldigt stolt över hela min hemmaklubb Asarums stora engagemang både före och under tävlingen samt över alla trevliga, väl kämpande deltagare!

I damjuniorklassen fortsatte Julia Göransson, Malmö sitt fina och jämna spel och tog en ganska överlägsen seger med 11 slag före sin klubbkompis Johanna Lindoff. Bronset gick därmed till Wilma Harrysson, Asarum.


Julia Göransson Malmö imponerade och vann damjuniorklassen

Bland herrjuniorerna blev det ingen förändring av platserna från första dagen mellan de som då befann sig topp 4. Lukas Larsson, Gullbergsbro utökade sin knappa ledning och vann med 6 slags marginal. Till vem silvret och bronset skulle gå fick dock avgöras genom sudden mellan Amir El Quachani, Gullbergsbro och Johan Rydberg, Olofström där Johan fick se sig besegrad. På fjärde plats endast ett slag efter Amir och Johan kom Rasmus Bergqvist, Skoghall.

 
Även Lukas Larsson Gullbergsbro imponerade i den tuffa juniorklassen

Dagen bjöd på 6 stycken 18-varv där de verkade smitta av sig i herrjuniorklassen när 4 av killarna lyckades med bedriften. Grattis till Alexander Malina, Johan Rydberg, Alexander Njord och Rasmus Bergqvist. De övriga två som gick 18 under dagen var Per Olof Isaksson och Peter Ericsson i Oldtimers herrar, grattis även till er!

Resultat Inomhus-SM Asarum

Bilder Inomhus-SM

Skribent: Agneta Harrysson
E-post: Adressen Gömd

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png