Hoppa till sidans innehåll
Foto: Hans Bergström Lars Brown EM 2012

Guldläge för båda lagen

29 AUG 2012 19:16
Både Sveriges damer och herrar leder efter första dagens lagspel vid EM i Porto. De svenska damerna leder med 1 slag över Holland och herrarna ligger i delad ledning med favoriten Tyskland.
  • Skapad: 29 AUG 2012 19:16

Det blev en jämn inledning med en del överraskningar när lagspelet inleddes idag i Porto. I strålande bangolfväder inledde de svenska damerna hyfsat på betongen med 83 slag men låg hela 6 slag efter Holland som chockstartade. Favoriterna Tyskland öppnade lite tveksamt och var ett slag efter Sverige. På EBn vann Sverige varvet och kröp närmare Holland, tyskorna halkade ännu lite efter. Italien och Österrike var också med i täten.

Andra dubbelrundan inleddes som den första med bra spel av Holland. Denna gång hängde Österrike på med 81 slag och Sverige var 3 slag efter på rundan och 4 totalt. Intressant nog tappade tyskorna ytterligare slag och låg inte bättre än femma efter tre varv. Sista EB rundan blev en riktig fullträff för svensorkan som med 24-21-19 tog slag på alla lagen och gick upp i ensam ledning. Ledningen är dock bara 1 slag ner till Holland och 6 ner till Österrike på tredje plats. Fyra ligger Tyskland 7 slag efter Sverige och femma är Italien 15 efter.

Individuellt ligger både Sandra Bengtsson och Sara Karlsson i toppen på delad andraplats ett slag efter Tjeckiens Jana Nakladalova som rivstartade med 22 på betongen i morse. Jenny Erlandson ligger 23a och Frida Elmdahl ligger 27a.

Herrlaget startade på EBn och spelade redan från start jämt med Tyskland. Ett helt OK första varv med 22 i snitt gav delad ledning. På betongen drog tyskarna upp ett rasande tempo med 23-25-22 på de tre första spelarna. Det hördes lite oroliga tongångar bland de svenska herrarna om att fortsätter tyskarna så här blir det helt omöjligt att slå dom. Men som tur var fortsatte inte tyskarna i samma tempo utan istället vann svenskarna den andra EB-rundan med 4 slag och även den sista betongrundan med 2 slag.

Med detta är de svenska herrarna jämsides med Tyskland i ledning i halvtid av lagtävlingen. Räkna med en rafflande upplösning imorgon.

Totalbäst individuellt efter det helt otroliga resultatet 20-22-20-22 = 84 slag är Tysklands Achim Braungart-Zink. Detta måste vara något slags inofficiellt världsrekord över två dubbelrundor EB och betong. Innan tävlingen sa Sveriges förbundskapten Jan Strandberg att 26-21 är en bra kombirunda. Det har visat sig stämma ganska väl för alla utom Achim. Han leder med otroliga 8 slag efter 4 varv men glädjande är det svenskt på andra plats i form av Ulf Kristiansson och Filiph Svensson både på 92 slag.

Peter Eisenschmidt ligger på sjunde plats med 94 slag och Filip Johansson ligger på 15 plats med 96.

Imorgon avgörs lagtävlingen med ytterligare två dubbelrundor.

 

Resultat

Bilder Tävlingsdag 1 FOTO: Hans Bergström

 

Skribent: Hans Bergström

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png