Hoppa till sidans innehåll

GULD OCH SILVER PÅ EM I PORTEL

10 AUG 2018 07:02
Jubel när det svenska herrlaget tog hem guldet!
  • Uppdaterad: 10 AUG 2018 07:09

Under torsdagen var det finaldag för lagspelet och herrarna såg ut att ha en komfortabel dag framför sig med en stor och betryggande ledning. 

Sent under kvällen kom en rapport från Daniel Langenes om hur dagens lagspel sett ut.

Herrarna:

Efter onsdagens spel kändes väl det mesta som en promenad i parken, men ack så fel känslan var. Efter tre av fyra färdigspelade varv under torsdagen så var en 31 slags ledning nere till 9 och nerven fanns där. Även om vi visste med oss att det här kommer vi ta lätt på filten och våra två starters Mange och Wallin plockade 20 slag på sina motståndare så kändes det avgjort. I fotboll är det ok att byta i 89:e minuten i bangolf är det inte lika uppskattat. Men vi står som ett lag och för mig var det självklart att Morgan skulle få slå sista slaget. Och vilket slag sedan med hela laget och en massa andra applåderandes drar han bana 18, som det är 8 spiik totalt på (Mogge har 3 av dem). Skåpet stod kvar där det i mångas ögon stod innan tävlingen.

Damerna:

Inför tävlingen visste vi att det skulle bli öppet gentemot tyskorna. Ska vi vara ödmjuka så får vi faktiskt tacka tysklands förste spelare att vi är så nära som vi är, samt lyfta på hatten för Alice Kobisch som är totalbäst på EB:n. Vi kommer inte upp i vår fulla potential under denna turnering men samtidigt så kämpades det in i det sista. Detta gav ett silver och då får vi lyfta på hatten och gratulera ödmjuka tyskor till segern!

Slutord för lagtävlingen är väl att hylla lagsammanhållningen och framförallt det otroliga jobb som coacherna Roger, Karoline, Tom och Marcus gör. All heder till dem, utan dem inte den trygghet och framgång denna grupp har.

Resultatlänk SEC 2018, Portel

Foton från prisutdelningen

Imorgon fortsätter den individuella tävlingen och finner vi 5 svenska herrar på de 7 första platserna med Stefan Viberg i delad ledning med Roman Kobisch, tyskland.
Även i damernas individuella tävling är det en svenska i ledningen genom Linda Lundberg och hon  delar denna med Alice Kobisch, tyskland. Annelie ligger på 6:e plats och Bernice på 8:e plats.

En spännande dag väntar alltså!

Skribent: Agneta Harrysson
E-post: Adressen Gömd

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png