Hoppa till sidans innehåll

GULD OCH VÄRLDSREKORD PÅ VM

22 SEP 2017 21:58
Efter gårdagens motgångar i lagspelet för de svenska herrarna var det ett revanschsuget gäng som idag tog fajten om det individuella slagspelet. På damsidan hade Karin Olsson ett bra läge för guld efter gårdagens spel.
  • Uppdaterad: 22 SEP 2017 22:31

Karin inledde dagen med en ledning på 7 slag före tyskan Jasmin Ehm. Det skulle dock gå ordentligt troll i spelet för både Karin och Jasmin. Jasmin föll tillbaka under dagen till en slutlig åttonde plats. Åt andra hållet klättrade istället tyskans landsmaninna Melanie Hammerschmidt som var totalbäst idag av tjejerna. Under de två slutrundorna i superfinalen var Melanie och Karin i en klass för sig och det var ganska klart att de var dessa två som skulle göra upp om guldet. I ett rafflande avgörande, där båda spelarna spikade mycket på slutet (tyskan 6 av de 8 sista och Karin fem av de fyra av de sista fem), så kunde till slut tyskan spika bana 18 för vinst med 1 slag. Dubbelt surt för Karin som missade lagguldet till Tyskland med ett slag igår och individuellt samma visa idag. Upplagt för revansch i cupen kanske? Även Mariell Svensson spelade superfinalen och blev där till slut nia. Även Jasmin Hansson tog sig till cupen imorgon medan Sandra Kungsman missade efter ett tungt sista varv på eterniten.

Karin Olsson, silvermedaljör i Slagspelet

Karin Olsson spikar bana 17 sista varvet. Det blev till slut silver för Karin.

Efter damernas dramatik fick publiken inte mycket chans att pusta ut innan det var dags för herrarnas dramatik. Fredrik Persson började dagen hopplöst efter täten på en 28 plats. Han var då hela 16 slag efter ledande Reto Sommer. Bäste svensk i morse var Alexander Dahlstedt på en fjärde plats 7 slag efter schweizaren. Fredrik som i morse spelade för att fixa en plats i cupen började upphämtningen via ett klockrent 18-varv. På filten i masstarten blev det 27 och helt plötsligt var han inte bara i cupen utan med marginal in i superfinalen. Alexander spelade än bättre i masstarten med ett tangerat banrekord på 23 på filten och 21 på eterniten. Med detta spelade han upp sig på silverplats inför superfinalen, dock fortfarande hela 4 slag efter storspelande Reto Sommer. Till superfinalen tog sig även Andreas Cederholm och Sebastian Ekängen.

Superfinalen startade på EB med 20 på Fredrik och 21 på Alexander. Omöjlige Reto gick även han 20 och ledde med 5 slag inför sista varvet på filt där han hittills varit den bäste spelaren med ett snitt på 25,3 på de fyra första varven. Så inför sista varvet låg Fredrik på åttonde plats med hela 16 slag upp till guld och 9 slag till medalj. Fredrik började 1-2-2 på sista varvet, men sedan började uppvisningen. Spik efter spik rullade i och Fredrik bubblade sakta men säkert uppåt i resultatlistan. Men eftersom han vär så långt efter de bästa var det kanske ingen som riktigt trodde på något annat än kanske placering fem-sex som bäst. Men på mitten började Reto visa nerver och spelade helt plötsligt rätt skakigt. Inte heller tyskarna Marcel Noack eller Dennis Kapke fick till det och som hade spikat allt sedan bana 3 var framåt bana 14–15 faktiskt med i medaljmatchen. Men i det läget var nog fortfarande de flesta mest intresserade av ifall det kunde bli ett nytt världsrekord eller inte. Det gamla rekordet, som Marcel Noack höll var på 21 slag. Fortfarande möjligt med då måste allt i på slutet. Fredrik, som i sådana lägen brukar bli extra iskall, hade dock inga bekymmer att spika resten in för en otroligt 20-varv och nytt världsrekord. Troligen är den sista dubbelrundan 20-20 även det världsrekord på kombin EB-filt.

Fredrik Persson

Fredrik Perrson spikar krukbanan, liksom samtliga de 15 sista banorna vid det nya världsrekordvarvet 20.

Med Fredrik imål på 20 slag började det bli alltmer besvärligt för Marcel, Dennis, Alexander och Reto att faktisk slå honom. I det läget var Fredrik i topp på resultatlistan. Alexander hade haft ett jobbigt varv och låg bara 2 under par efter de 10 första. Men en fantastisk avslutning även från Alexander där han spikade 7 av de 8 sista gjorde att till slut enbart var han som kunde slå Fredrik.

 

Alexander Dahlstedt

 Alexander Dahlstedt fullbordar sin fantastisk mästerskapssässong med ett VM-guld (efter SM-guld och brons i WAGM).

Dennis och Reto missade en del på slutet och hamnade ett slag efter Fredrik, det gjorde även Marcel Noack, men han spurtade bra till den positionen. Marcel slutade till slut på bronsplats efter sudden death.

Men dubbelt svensk alltså i herrklassen genom Alexander och Fredrik. Fredrik var överlägset bäst idag med 85 slag på två dubbelrundor, men Alexander var god tvåa med 92 slag. Andreas Cederholm slutade på 13’e plats och Sebastian Ekängen på platsen efter. Samtliga svenska herrar spelar även cupen imorgon.

Bilder från idag

Intervju med segraren Alexander Dahlstedt

Segerslaget för Alexander (en bit in då detta visar sista trippels sista 9 banor)

Intervju med tvåan och nya världsrekordhållaren Fredrik Persson

Sista slaget i världsrekordet för Fredrik

Resultat

Cupträdet för imorgon

Skribent: Hans Bergström
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png