Hoppa till sidans innehåll
Foto: Lars Broddevall Svenska Guldtjejer

GULD TILL DE SVENSKA TJEJERNA PÅ JEM

06 AUG 2015 20:54
Första guldet på nio år på tjejsidan. Killarna missade medaljen med två slag
  • Skapad: 06 AUG 2015 20:54

Trots en enorm slutforcering de två sista varven av de tyska tjejerna kunde de svenska tjejlaget stå emot och ta hem Guldet då lagtävlingen avslutades i tjeckiska Ostrava. Tyskorna avslutade med enorma lagvarven 60-63 men det räckte inte till mot de stabila svenskorna. Förbundskapten John Widlert var rörd då han beskrev tjejernas insats;

"Tjejerna gör det helt makalöst bra! Sjukt imponerad o stolt över de alla! Hur de hanterar pressen sista varvet o bara kör på i starten o drar i nästan allt! 9 år sedan vi tog ett lagguld på tjejsidan så de har gjort en enorm prestation. Man känner en sån glädje!" 

Segermarginalen blev till slut fem slag. Österrike tog bronset men var rejält distanserade. Jasmin Hansson ligger fortfarande i topp två slag före hemmanationens Alena Dolezelova.

På killsidan gick det inte lika bra. Svenskarna missade här bronsmedaljen med futtiga två slags maginal till treorna Österrike. 

John Widlert tycker att det var lite snöpligt att killarna slutade fyra. "Vi bjuder tyvärr bort många slag med för mycket miss på lätta banor som gör att vi inte rår på Österrike. Allt som allt tycker jag killarna gjort det bra med tanke på det unga o orutinerade laget vi har. Men lite surt känns det såklart. Men förhoppningsvis får killarna en lärdom och mer rutin"

Elias
Elias Zachariassen i delad ledning inför slagspelsfinalen

Favoriterna Tjeckien lyckades efter viss möda till sist hålla jagande Tyskland bakom sig. Faktum var att tyskarna var förbi med ett slag inför den sista rundan men en fantastisk avslutningsrunda på 119 slag (19.8 i snitt) gjorde att guldmedaljen till sist stannade hos hemmanationen. Elias Zachariassen fortsatte storspela och ligger i delad ledning inför det individuella spelet. Ondrej Skaloud; Tjeckien och Thomas Sieber, Tyskland verkar vara de största hoten för Elias.

Resultat JEM Ostrava

Bilder lagtävlingen


Skribent: Jan-Åke Persson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png