Hoppa till sidans innehåll

GULD TILL JAMES LINDSTRÖM EFTER DRAMATISKT SUDDEN

04 AUG 2017 18:38
Brons till Jasmin Hansson. Inga oldtimers medaljer i Cheb
  • Uppdaterad: 05 AUG 2017 08:04

Foton från slagspelet

Det blev en lång regnig dag på J-EM i Askim. Spelet stördes av hela tio regnavbrott under dagen. Dagen kulminerade i en minnesvärd dramatisk avslutning. James Lindström spelade hem guldet i slagspelet till Sverige efter ett spännande sudden. James utkämpade en stenhård fight under hela dagen med Tysklands Silvio Krauss och Schweiz Lars Anderegg, där ledningen hela tiden växlade mellan dessa spelare. Både Silvio och James avslutade med spikar på bana 17 och 18. Lars spikade sju av de nio sista banorna men fick ändå nöja sig med bronsmedaljen.

I sudden fick både James och Silvio varsin tvåa på bana ett trots bra försök. James satte sedan en perfekt spik på bana 2 (kyrkan). De tyska coacherna jobbade hårt med att göra banan ren och bollen talkades lite extra p.g.a luftfuktigheten. Detta hjälpte nu inte, Silvios slag var något för hårt och bollen gick ovanför hålet. James kunde brista ut i ett glädjevrål. Alla lagkamraterna kom inspringande för att fira den nye Europamästaren på rena rama TV-Puckmaner.

Se avgörandet här

James Lindström tar hem guldet i sudden from SBGF on Vimeo.

 

bangolf.se fick ett snack med James efter segern. Läs nedan hur han svarade på den klassiska idrottfrågan: Hur känns det nu? 

- Jag känner mig bara helt tom. det var en otrolig glädje när Silvios boll smet förbi ovanför hålet. Jag känner verkligen att detta är en revansch från förra året då jag inte hade marginalerna på min sida och förlorade slagspelsguldet efter sudden mot Ondrej Skaloud, Tjeckien. Även i matchspelet hade jag oflyt och förlorade bronset i en tät match. Denna gången kände jag mig väldigt mentalt stark. Jag ville verkligen ha detta guldet, då det är mitt sista mästerskap som junior, avslutar James.

Det blev flera fina placeringar för övriga svenskar. Elias Zachariassen slutade fyra. Alexander Njord gjorde ett kanonfint mästerskap som femma. Rasmus Bergkvist blev åtta. Lukas Larsson 12:a och Eric Bohlin på 14:e plats.

Resultat Slagspelet

Alla svenska killarna har kvalificerat sig till morgondagens matchspel.


Det blev svenska framgångar även på tjejsidan. Jasmin Hansson lyckades inte riktigt matcha de värsta konkurrenterna Sara Schumacher, Tyskland och Alena Dolezelova, Tjeckien denna gång. Jasmin tog ändå hem bronset i säker stil. Guldet gick till Sara och fjolårsvinnande Alene tog silvret. Jasmins klubbkompis Wilma Harrysson gjore ett fantastiskt bra mästerskap och slutade på en fin fjärde plats. Felicia Vikström femma och Jennifer Göransson åtta, vittnar om klassen på de svenska tjejrna. Precis som hos killarna är alla tjejerna kvalificerade för morgondagens matchspel.

Brons till Jasmin Hansson Sverige from SBGF on Vimeo.

Vi hoppas på fler svenska medaljer imorgon. Matchspelet följer ni på länken nedan.

Resultatlänk Matchspelet 


 

På OT-EM i Cheb gick det sämre för de svenske. Förhoppningarna på medalj var inför dagens spel stora. Rutinerade Linda Lundberg låg i bra slagläge på andra plats. Tyvärr fick Linda inte alls spelet att stämma under dagen och rasade till en slutlig sjunde plats. Det var framför allt eb-spelet som fallerade för Linda denna gång. Annelie Lundell slutade två slag efter Linda på åttonde plats. Landslagsdebutanten Agneta Harrysson gjorde ett riktigt starkt mästerskap. Agneta slutade på 18:eplats strax utanför matchspelet.


De svenska herrarna har hittills inget lyckat mästerskap i Cheb. Bäst gick det för Stefan Björk som tog sig vidare till finalspelet. I finalen slutade Stefan på 14:e plats. Stefan är därmed klar för matchspelet imorgon. Sällskap här får han av fjolårsmästaren Daniel Ågren som slutade på 25:e plats. Jag gissar att det är ett gäng revanschsugna svenskar, som vill kämpa om medaljer imorgon.

Resultat slagspelet OT-EM

Resultatlänk Matchspelet

Skribent: Jan-Åke Persson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png