Hoppa till sidans innehåll
Foto: Agneta Harrysson

GULLBERGSBRO OCH SUNDSVALL GÅR UPP I ELITSERIEN

21 JUL 2019 14:29
De två klubbarna som spelat sig in i elitserien till nästa säsong är Gullbergsbro BGK och Sundsvalls BGK.
  • Skapad: 21 JUL 2019 14:29

I helgen har den sista omgången av svenska serien spelats och det står klart att det är Gullbergsbro BGK och Sundsvalls BGK som kommer att ta sig an elitseriespel under 2020.

När Division 1 Södra och Norra skulle avgöras så gällde det för både Gullbergsbro och Sundsvall att försvara sina ledarpositioner. Gullbergsbro hade varit i ledning efter båda de tidigare omgångarna och inför denna helg var ledningen hela 10 poäng. Sundsvall hade kopplat greppet om avancemang i den norra serien där ledningen var 5 poäng till tvåan Mosås.

Division 1 Södra
Gullbergsbro vann 5 av de 7 matcherna och tog alltså ytterligare 10 poäng och slutade på 36 poäng. Den 10-poängsledning de hade innan tävlingen till tvåan Olofström höll i sig och på en tredje plats hittar vi Nässjö på samma antal poäng (26) som Olofström men med högre slagantal. Nässjö gick denna omgång förbi Malmö som fick nöja sig med en fjärdeplats. 

Media fick kontakt med Amir i Gullbergsbros lag sent under lördagskvällen då tävlingen i div 1 södra då spelats klart. Här kommer deras tankar och känslor efter segern:

Alexander: - Jag känner mig riktigt exhalterade att spela i elitserien med de bästa och spela för en plats i Europacupen. Vi har goda möjligheter att slå alla lagen när vi spelar som bäst.

Andreas: - Det känns enastående bra. Nästa år kommer bli tufft men vi kommet göra vårat yttersta för att placera oss så bra som möjligt.

Roger: - Det känns jätte bra. Nästa år kommer vi slåss för en topp tre placering.

Linda: - Det känns fantastiskt bra. Det ska bli spännande att se hur långt vi räcker.

Amir: - Känslorna är blandade, riktigt skönt att gå upp i elitserien samtidigt som det känns som ett år för sent. Inför nästa år kommer vi slåss om de absoluta topplaceringarna och målet är Europacupen. Vi har redan nu ett bra lag och med Linus Elek som vi alla hoppas kommer igång igen och några andra spelare på väg så ser det väldigt bra ut inför nästa säsong.

Foto: Per Olsson

Division 1 Norra
Sundsvall utökade sin ledning till att slutligen bli hela 14 poäng till tvåan Skoghall. Ja, här hände det mycket under helgen då tabellen förändrades ordentligt. Mosås som låg tvåa inför tävlingen fick endast med sig 2 poäng och halkade ner till en 5:e plats. På samma antal poäng (22) placerade sig Örebro på 4:e plats. Skoghall avancerade alltså från tredje till andra plats (24 p) och Södertälje som storspelade på sina hemmabanor och var enda laget med grönt lagsnitt avancerade upp till tredjeplatsen med fem vunna matcher och en oavgjord av de sju spelade.

Media fick just tag på Eddie Söderlund som just hoppat på tåget för hemresan. Eddie säger enligt följande om seriesegern och nästa års elitseriespel.

Eddie: - Det är alltid en fantastisk känsla att vinna matcher och såklart också att vara det bästa laget i serien sett över säsongen. Firandet togs om hand igår när segern var klar med en god middag och efterrätt. Vi var i elitserien senast för 3 säsonger sedan tror jag det var och då kom vi på en fjärde plats. Vi drog oss ur säsongen efter för att istället lägga pengarna på att bygga våran MOS anläggning. Så det känns kul och motiverande att vi lyckas ta oss tillbaka så snabbt. Skoghall och Uppsala kommer nog fortsatt vara i en klass för sig själva men självklart hoppas vi på att iallafall lyckas ta någon poäng emot dem.

 

Foto: Simon Levander

Stort GRATTIS till segrarna!

De lag som tyvärr måste lämna division 1 är Askims BGK, Asarums BGK, Eskilstuna BGK och Köpings BGK.

Resultat Div 1 Södra, Nässjö BGK

Resultat Div 1 Norra, Södertälje BGK

Resultaten från övriga seriespelen hittar ni som vanligt under Veckans Online.

 

Skribent: Agneta Harrysson
E-post: Adressen Gömd

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png