Hoppa till sidans innehåll

HISTORISK DAG FÖR SVENSK BANGOLF

31 AUG 2018 19:00
Imorgon startar SAGM, det första Svenska Mästerskapet på MOS i Sundbyberg. Ska MSOP vinnaren i Las Vegas, Ricard Lockner ta hem det historiska guldet?
  • Uppdaterad: 31 AUG 2018 19:19

Imorgon är äntligen alla MOS-entusiasters väntan över. Klockan 8.00 slår Kristinebergs BGK:s John Johansson det historiska första SM-slaget på Sundbybergs otroligt vackra MOS-anläggning. Förbundskapten Pauli Kuikka är nöjd. Pauli kom redan 2015 med förslaget om SM på MOS och imorgon blir det verklighet. Pauli har dock inga större förhoppningar om spelmässiga framgångar för egen del. Mina tränigsresultat har varit alldeles för dåliga. Jag kommer inte ner under 30 på varven och det är inte konkurrenskraftigt säger Pauli.

Bangolf.se tog ett snack med Sundbybergs starke man, Björn Nilsson. Björn tycker det är jätteroligt att det första SAGM spelas på hemmabanan. Samtidigt kan han inte dölja en viss besvikelse över deltagarantalet. 
-Jag hade räknat med en bra bit över 100 deltagare istället för de 74 st som startantalet nu stannade vid. Samtidigt vet jag ju att bangolfare inte är de mest förändringsbenägna. Jag hoppas att de som är här tycker att det är kul och sprider budskapet till andra bangolfare så kommer det säkert att bli fler deltagare i framtiden.

Vem ska då ta hem det historiska guldet i superfinalen, dit de 18 bästa spelarna får vara med. Den stora favoriten är hemmaspelaren och MOS-experten Ricard Lockner. Mostånd saknas sannerligen inte. Hela 20 namn på förbundskaptenens Top-30 lista finns på plats. Namn som Carl-Johan Ryner, Anders Olsson och världsmästaren 2017, Gunnar Bengtsson vill säkert ha ett ord med i laget. Skrällvarning är det på några andra hemmaspelare. Unge Mattias Hägglöf som började spela 2017 har enligt ryktena besegrat Lockner på en hel del klubbtävlingar. Tommy Falk är ett annat hemmanamn att hålla ögonen på. Tommy som spelar i oldtimersklassen tog hem totalsegern på tävlingen som hölls i april månad, med fina 86 slag över de tre varven.

Riktigt kul är det att tävlingen har en internationell touch. Fem spelare från Tjeckien och två från USA är på plats. Tjecken Daniel Vlcek har två medljer på WAGM. En andra plats i Kosovo och en tredje plats i Horni Bezdekov (CZE). 
De amerikanske spelarna kommer båda från North Carolina. Mike Johnson ligger sexa på United States ProMiniGolf Association-National Rankings-2017 har deltagit på flera WAGM. Den andre jänkaren är Rick Baird är en riktigt minigolflegend. Rick började spela redan i mitten på 60-talet och har flera stora framgångar på meritlistan. Rick är också den tredje spelaren av totalt 4 st som gått 18 slag på en putt-putt anläggning.

Se coola filmen med Rick Bairds 18 runda nedan

The Perfect 18 from The All-Nighter Room on Vimeo.


Under dagen har Simon Levander och undertecknad gjort lite intervjuer, se dem här nedan

Mike Johnson, USA inför SAGM from SBGF on Vimeo.


Carl-Johan Ryner inför SAGM from SBGF on Vimeo.


Ricard Lockner inför SAGM from SBGF on Vimeo.


Tävlingen startar kl.8.00 med fyra varv för alla deltagare. Följ denna historiska tävling på resultatlänken nedan samt på SBGF:s kanaler på Facebook och Instagram där Simon Levander och jag kommer att uppdaterakontinuerligt. Se till och följ oss där.

Resultatlänk SAGM 2018

SBGF Facebook

SBGF Instagram

Skribent: Jan-Åke Persson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png