Hoppa till sidans innehåll

I HELGEN AVGÖRS VILKA LAG SOM GÅR UPP I ELITSERIEN

19 JUL 2019 21:18
Ska Roger Njord vara en av de som gör sin segergest i helgen? Nu ska det avgöras vilka lag som går upp i elitserien från Div 1 södra och norra.
  • Skapad: 19 JUL 2019 21:18

Ja i helgen spelar alltså lagen i division 1 sin sista omgång. Division 1 Södra spelar på Nässjös filtbanor och division 1 Norra spelar på Södertäljes EB.

Division 1 Södra: Då prognoserna spår regn och åska i Nässjö under söndagen så har förändring gjorts för spelet. Tävlingen har redan startat nu ikväll, fredag kl. 17.00, med  en omgång och resterande spelas imorgon.

Gullbergsbro har varit i ledning efter båda de tidigare omgångarna och inför denna helg är ledningen hela 10 poäng så som att Gullbergsbro är på väg mot elitserien i allra högsta grad. På samma antal poäng (16) och alltså 10 efter ledarna fanns Olofström, Nässjö och Malmö (dock förlorade Malmö sin första match ikväll har jag noterat så nu är det Olofström och Nässjö närmast bakom Gullbergsbro). Media fick ikväll en intervju med två av spelarna i Gullbergsbros lag, Roger Njord och Amir El-Quachani. 

Roger & Amir, Gullbergsbro BGK:
- Träningen har gått bra och vi har väldigt bra spel på alla banor. Anläggningen känns också väldigt bra men framförallt utslagsgivande. Här finns framförallt två svåra banor, gentleman och möllbergare som kommer avgöra många matcher. Inför sista omgången känns det bra och vi har skapat ett mycket bra utgångsläge. Elitserieplatsen känns väldigt säker och det enda vi ska göra nu är att hålla ihop spelet. Rogers tankar: Elitserieplatsen känns säker och jag kommer att spela för en gång skull.
Amirs tankar: Sista omgången känns väldigt rolig eftersom att det i pricnip är färdigt att det är vi som går upp. Det enda vi ska fokusera på är det vi är bäst på, spela bra.

Division 1 Norra: Denna omgång spelas på Södertäljes EB och det har varit ett strålande sommarväder under träningsdagarna har jag förstått. Här är det Sundsvall som har kopplat greppet om avancemang till elitserien. På en andra plats, 5 poäng bakom Sundsvall, ligger Mosås och de har verkligen imponerat under de två tidigare omgångarna. Skoghall ligger på tredje plats, 4 poäng efter Mosås. Det kommer alltså att bli en spännande helg!

Media fick ikväll tag på Eddie Söderlund som säger så här inför helgens tävling.

Eddie Söderlund, Sundsvalls BGK:
- Det känns bra inför helgen, vi har haft 2 bra träningsdagar med kalasväder och har hunnit få bra koll på banorna. Vi har ju bäst utgångsläge av alla lagen då vi leder serien med 5 poäng, sedan ses vi nog av många av dom andra lagen som ett av de bättre lagen i serien på just eb. Vi är inte lika självsäkra då det är en svår eb med små marginaler där alla kan slå alla.

Resultatlänk Div 1 Södra, Nässjö

Resultatlänk Div 1 Norra, Södertälje

Skribent: Agneta Harrysson
E-post: Adressen Gömd

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png