Hoppa till sidans innehåll

IMORGON BÖRJAR EUROPACUPEN

16 AUG 2017 15:38
Imorgon börjar Europacupen som i år spelas i Algund i norra Italien. Damerna spelar på EB och herrarna på filt.
  • Skapad: 16 AUG 2017 15:38

I år representeras Sverige av Asarum på damsidan och Uppsala och Skoghall på herrsidan. Uppsala är titelförsvarare och har vunnit inte mindre än de senaste 7 åren. Uppsala har även chansen att som första klubb på herrsidan vinna titeln 10 ggr. Hardenberg, som liksom Uppsala har nio titlar, är inte med i år då Mainz representerar Tyskland. När vi under tisdagen får tag på Uppsalas Carl-Johan Ryner säger han följande om hur träningen har gått.

- Det känns bra. Vi har testat väldigt mycket på träningen så det var först igår (måndag) som vi nådde de 29,0 som jag tycker vi ska ha på sju gubbar. Första halvan är ganska knepig, men på sista 9 kan man gå 7-8 under om man spelar ordentligt. Temperaturen ligger på 27-35 mitt på dagen, så det krävs att man är ordentlig med vätskan. Finns egentligen ingen bana som är riktigt lätt, men lådbanan är ohyggligt lång.

För utmanaren Skoghall är det revansch för både årets elitserie, som förlorades i sista matchen, samt även förra årets tredjeplats på Europacupen som gäller. Skoghalls coach Christian Mellqvist ger en lägesbild av träningen.

-Det känns bra. Banorna är inte helt enkla, men ett lagsnitt strax under 30 kommer nog att krävas för att vara med i toppen. Jag tror att dessa filtbanor passar oss svenskar bättre än t.ex. tyskarna eftersom det krävs en hel del hårda rakslag med skruv i nacken för att ha bra chans på spik. Det är några nyckelbanor i mitten (10-13) som kommer att vara utslagsgivande, det är svåra rakbanor där det kommer vara mycket siffror. Sedan är bana 15 (Örkelljungan) en nyckelbana i slutet. Vi siktar på vinst, men vi inser att vi kommer behöva spela riktigt bra för att slå Uppsala.

På damsidan representeras Sverige av Asarum för andra året i rad. Förra årets debut blev mycket se och lära för tjejerna från Asarum, men i år har man högre målsättning. Derice Shumilov Susoho, som agerar coach för laget summerar känslan dagen före tävlingen:

-Träningen har gått bra. Vi har verkligen koncentrerat oss på att vara noggranna. Banorna är inte jättesvåra men det är många banor med små marginaler. Du har nästan inga ”andra chanser” utan måste spela väldigt noggrant. Särskilt svåra banor är klacken och pinnbanan. Ett bra lagsnitt, tycker Derice, borde ligga på 23-24 slag i snitt. Vi siktar på att visa upp ett riktigt bra lagspel där alla spelar för varandra och göra en tävling vi är nöjda med.

Tävlingen kan ni följa på följande länk:

Resultat

Skribent: Hans Bergström
E-post: hans.bergstrom@bangolfse

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-2 300x423.pngExtramaterial.
Att rapportera LOK-stöd, Fritidsbanken och strategisk plan
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png