Hoppa till sidans innehåll

IMORGON STARTAR EM FÖR OLDTIMERSLANDSLAGET

07 AUG 2018 13:57
I ett hett Portugal startar imorgon EM för oldtimerslandslaget. Och förhoppningen är att svenskarna är lika heta som vädret!
  • Uppdaterad: 08 AUG 2018 10:50

Ja hur har träningen fungerat i den extrema värmeböljan som Portugal "drabbats" av och hur känns det inför starten imorgon?

Jag fick en exklusiv intervju med förbundskapten, Daniel Langenäs som säger enligt följande.

Hur har det funkat att träna i den extrema värmen?

Det är ju så klart att det är extrema förutsättningar när temperaturerna hamnar en bit över 40 grader, men det är hanterbart med lite extra krafttag skulle jag säga. Om man tar EBn är det i stort sätt en bra och och rättvis anläggning med några sarger i nacke som är lite deformerade vilket ibland leder till väldigt konstiga stötar.

Filten är ett kapitel för sig, enligt Roger är det ”Det sämsta jag sett”, ”Håller låg campingstandard”. För att förtydliga lite så har alla banor extrema ryggar. Lägg därtill ordentliga svackor på många banor. Till exempel så ”Lömar” man sidspelet, då det är näst intill omöjligt att nå nacken, utan man träffar nästan alltid snedsargen med uthopp eller rundgång som följd.

Den största utmaningen är ju att coacherna skall klara av värmen själva. Det krävs ju en hel del planering i hur man dricker, äter och så vidare, tack och lov har vi med oss gott om vätskeersättning till hjälp.

Hur känns motståndet från de övriga lagen om någon uppfattning

Som jag ser det så är det bara Tyskarna som kan vara med och ge oss en match på herrsidan sen skall det ju såklart spelas om det. Med tanke på värmen så har vi betydligt sämre koll på hur den andra gruppen spelar. All tid undan solen har vi sett som en vinst i det långa loppet.

På damsidan brukar det kunna vara lite öppnare när det kommer till Filt-EB men då flera av lagen har med nya spelare som ingen direkt känner till är det svårare att ha en klar bild över hur starkt motståndet är. Vi siktar ju såklart på att vara med att slåss på allvar.

Medalj? Valör?

Klart siktar vi på medaljer av den ädlaste valören men samtidigt är det viktigt att se till vår prestation som lag. Man kan inte bara stirra sig blind på guld hit och dit. Har vi gjort en tävling som är väldigt bra så får man vara nöjd med prestationen och utvärdera varför vi inte nådde ända fram.

Herrlaget:

Magnus Westerberg
Fredrik Wallin
Mikael Karlsson
Stefan Viberg
Magnus Mårtensson
Daniel Ågren

Reserv: Morgan Munter

Damlaget:

Linda Lundberg
Bernice Thors
Anneli Lundell

Reserv: Inger Eriksson

Resultatlänk: 

SEC 2018, Portel (POR)

 

Skribent: Agneta Harrysson
E-post: Adressen Gömd

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png