Hoppa till sidans innehåll

IMORGON STARTAR OLDTIMERS-SM I OLOFSTRÖM

09 JUL 2019 22:40
Det är nu dags för Oldtimers-SM 2019 som spelas på Olofströms filtanläggning. Näst intill samtliga medaljörer från förra året är på plats för att försvara sina titlar.
  • Uppdaterad: 09 JUL 2019 22:40

För en del av spelarna har träningen pågått sedan förra veckan medan några kom så sent som igår. I år är det väldigt många deltagare och det pratas om rekord med de 147 deltagarna. 

Anläggningen är belägen vid Holje Park och ligger fint omgärdad av grönska där träningen under de senaste dagarna har pågått i ett minst sagt växlande väder med alltifrån sol till regn såväl som värme och kyla. Arrangören har haft bråda dagar med en del förargliga incidenter att ta hand om såsom säkringar som gått och den nya kortläsaren som gått sönder. Klubben fixar och ordnar för att allt ska fungera och med alla trevliga personer som finns på plats så är stämningen på topp. Många skratt och glada tillrop har hörts och en del har varit riktigt glada när det visat sig att de vunnit i "Tagges lotteri".

Som nämnts så har tävlingen i år samlat många deltagare och här finns spelare med endast några få år inom sporten men även de som spelat sedan 50-talet. Oldtimers-SM försvarar alltså även i år, med råge, sin ställning som den största tävlingen inom svensk bangolf. 

Med anledning av det stora antalet deltagare har några förändringar gjorts för att tävlingen ska fungera på bästa sätt när hela 300 serier ska spelas. Starttiden samtliga dagar kommer att vara 07:30 och ingen träning kommer att ske före start. De tre första dagarna kommer att vara gruppindelad så att veteranklasserna spelar förmiddagen och oldtimersklasserna spelar eftermiddagen första speldagen, med skifte dagen efter, för att väntetiden mellan varven inte ska bli alltför lång.

Under tisdag eftermiddag hölls invigning av tävlingen då Lars Rydberg, ordförande i Olofströms BGK inledde med att hälsa Lorri Mortensen Mates, fritidschef Olofströms Kommun, välkommen. Lorri lovade i sitt tal att ha med sitt paraply varje gång hon besöker tävlingen dessa dagar, eftersom det då inte brukar bli något regn och med tanke på det borde hon kanske lämnat kvar paraplyet på anläggningen.
Efter att Lorri förklarat OT-SM 2019 öppnad lämnade hon över till Svenska bangolfförbundets ordförande Leif Nilsson som höll ett mycket trevligt tal och bjöd samtliga att stiga in i tältet för att ta för sig av de framdukade förfriskningarna i form av mycket goda snittar och cider.

Imorgon är det alltså dags för kampen om medaljerna i Oldtimers-SM att påbörjas. Det kommer säkerligen att bli riktigt spännande tävlingar då samtliga av de senaste segrana finns på plats för att försvara sina titlar på denna beryktat svåra anläggning. Att det kan bli höga varv betyder dock inte att det inte kan bli låga varv men förmodligen kommer det vara väldigt blandat.

Damveteranklassen finns i år Pirkko Maaninka, Eskilstuna BGK, med. Pirkko som tog hem segern både 2015, 2016 och 2018. Ska hon kunna försvara sin titel mot spelare som Lena Nilsson, Sjövikens BGK, Pia Karlsson, Asarums BGK eller förra årets segrare i oldgirlsklassen Bernice Thors, Gullbergsbro BGK? Det är ett starkt startfält med hela 14 spelare i år.

Oldgirlsklassen får nog sägas ha en stark kandidat i Annelie Lundell, Malmö men här hittar vi även spelare som Örebros Marie-Louise Tunmats och Inger Eriksson, Asarum, vilka säkert kan blanda sig i kampen om medaljerna. Klassen har i år samlat 16 spelare, vilket är mer än dubbelt så många som förra året.

Herrveteranklassen är den stora frågan om Örebros Lennart Jansson kommer att kunna ta sin sjätte raka titel? Lennart verkar ha siktet inställt på att lyckas även denna gång men konkurrens saknas sannerligen inte bland de övriga 65 spelarna i klassen. 

Oldboysklassen ser även den svårbedömd ut. Säkerligen kommer förra årets segrare Peter Ericsson, som i år spelar för just Olofströms BGK att vara med i toppen. Peter som nu har 3 segrar kommer säkert att möta hårt motstånd från spelare som Fredrik Wallin, även han spelandes för Olofström och Mats Olsson, Sjövikens BGK. Här finns självklart ytterligare namn som skulle kunna räknas upp och allt kan hända i detta startfältet. 
Stor spänning att vänta alltså. På lördag vet vi vilka som får lyfta segerpokalerna.

Tävlingen spelas över åtta varv under fyra dagar med kval inför sista dagen. Under de sex första varven avgörs även tävlingen för tremannalag.

När den individuella tävlingen är avslutad på lördag vidtar sedan tävlingen för femmannalag.

Resultat Oldtimers SM, Olofströms BGK

Foton från träningsdagar och invigning

Skribent: Agneta Harrysson
E-post: Adressen Gömd

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png