Hoppa till sidans innehåll

I MORGON STARTAR OLDTIMERS-SM I SKUTSKÄR

10 JUL 2018 23:00
Det är dags för Oldtimers-SM i Skutskär och flera av förra årets segrare är här för att försvara sina titlar.
  • Skapad: 10 JUL 2018 23:00

För en del av spelarna har träningen pågått sedan förra veckan medan några kom så sent som igår.

Det har varit träning i ett strålande väder och anläggningen är mycket vackert belägen i lummig grönska vid ån. Alla trevliga personer som finns på plats fulländar känslan av att det kommer att bli ett mycket lyckat SM.

Tävlingen har i år samlat 116 spelare. För någon är det den första tävlingen i Oldtimers. Här finns spelare med endast några få år inom sporten men även någon som spelat sedan 50-talet. Det är många kära återseenden och stämningen är på topp bland alla deltagare. Oldtimers SM försvarar även i år med råge sin ställning som den största tävlingen i svensk bangolf. 

Imorgon är det alltså dags för kampen om medaljerna i Oldtimers-SM att påbörjas. Det kommer säkerligen att bli riktigt spännande tävlingar då flertalet av de senaste årens segrare finns på plats för att försvara sina titlar.

Damveteranklassen finns i år Pirkko Maaninka med. Pirkko som tog hem segern både 2015 och 2016 men som inte deltog förra året. Kan hon utmana förra årets segrare, Lena Nilsson nu?  

Oldgirlsklassen får nog sägas ha en stark kandidat i Annelie Lundell, Malmö men här hittar vi även spelare som Bernice Thors, Gullbergsbro och Örebros Marie-Louise Tunmats som säkert kan blanda sig i segerstriden.

Herrveteranklassen är den stora frågan om Örebros Lennart Jansson kommer att kunna ta sin femte raka titel? Lennart har ju lyckats vässa formen rejält till denna tävling tidigare år och han ser ut att ha siktet inställt på att lyckas även denna gång. Konkurrens saknas sannerligen inte och då tänker jag i första hand på silvermedaljören från 2014, 2016 och 2017, Sundsvalls Peter Söderlund. Förra årets bronsmedaljör Roger Njord, Gullbergsbro vill säkert också vara med i toppstriden.

Oldboysklassen ser på förhand ut som den ovissaste klassen. Säkerligen kommer förra årets segrare Peter Ericsson, Sjöviken att vara med i toppen i år igen. Frågan är om han kan försvara sin titel mot exempelvis förra årets silvermedaljör, Mikael Karlsson, Tyresö och Nyköpings Lars-Göran Berg och Anders Larsson. Här finns ytterligare namn att räkna upp och allt kan hända i detta startfältet. 
Stor spänning att vänta alltså. På lördag vet vi vilka som får lyfta segerpokalerna.

Tävlingen spelas över åtta varv under fyra dagar med kval inför sista dagen. Under de sex första varven avgörs också tremanna lagtävlingen.

När det individuella spelet är avgjort på lördag vidtar sedan femmanna lagspelet.

Resultaten hittar du här

Foton från träning och invigning

Skribent: Agneta Harrysson
E-post: Adressen Gömd

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png