Hoppa till sidans innehåll

IMORGON STARTAR SM OCH ELITSERIENS SISTA OMGÅNG

03 JUL 2018 23:07
Imorgon inleds slagspelet i årets SM och dessutom Elitseriens sista omång. Det kan bli en mycket spännande dag då det är jämnt i toppen mellan de tre elitserielagen Uppsala (20 p), Tantogården (20 p) och Skoghall (19 p).
  • Uppdaterad: 04 JUL 2018 20:23

Som det tidigare skrivits om så är det nytt för i år att Elitseriens sista omgång kommer att avgöras under bangolfens SM-vecka. Under morgondagens tre varv kommer det att avgöras vilka lag som under torsdagen ska spela finalvarven. 1:an och 2:an kommer då att göra upp om guldet medan 3:an och 4:an spelar om bronset.

Det är jämnt i toppen såhär inför morgondagen där Uppsala och Tantogården har samma poäng (20) tätt följda av Skoghall (19). Jag fick en intervju med alla dessa lag och så här säger de efter träningsdagarna och känslan inför morgondagen. 

Uppsalas Carl-Johan Ryner: - Det känns som att vi har ett tryggt och säkert spel. Vi har alla våra viktiga spelare med och det känns väldigt bra inför morgondagen. Träningen har gått bra och spelar vi såhär så bör vi vinna.
Fredrik Persson håller med och säger: - Det har känts bra. Jag har inte spelat på ett tag men det känns lugnt inför imorgon.

Tantogårdens Alexander Dahlstedt verkade väldigt taggad och ställde gärna upp på en pratstund.
- Vi är ju lite av "underdogs"! Vi behöver nog lyfta oss ett snäpp resultatmässigt men det är fullt möjligt. Fokus och det viktiga imorgon är att ta oss till finalmatchen och få spela om guld/silver och det tror vi på och kommer att spela för.

Vad säger då Skoghall om årets chanser? Jag pratade lite kort med Lars Kvael när han lämnade anläggningen efter dagens träning.
- Det har känts bra, även om det har gått lite upp och ner dessa träningsdagarna. Men inför imorgon känns det ändå lugnt och spelarna är inställda på finalspelet. 

Att avslutningen av Elitserien spelas i samband med SM innebär att för första gången är i stort sett hela svenska eliten på plats. Bangolfen hoppas på mycket publik som vill se bangolf av yppersta klass.

Redan under denna sista träningsdag kom det lite publik förbi anläggningen och vissa stannade till och tittade och passade även på att fråga om tävlingen. Det var härligt att höra att flera av dem har följt TV-sändningarna föregående år och att i år kunna vara på plats tycker de ska bli kul. Några barn uttryckte sin beundran och tyckte det var häftigt att det t o m fanns världsmästare med. De skulle komma och titta på tävlingen! Och så cyklade de vidare för att se på sveriges match mot Schweiz i fotbolls VM nere på stranden vid Lagunen. Den svenska segern får vi hoppas gav energi till alla bangolfspelare imorgon!

Startordning SM 2018

Foton från träningsdagar samt invigningen

Tävlingarna kommer att bevakas på bangolf.se och bangolfens alla andra kanaler

SBGF:s Facebook 

SBGF:s Instagram

SBGF:s Vimeo

Skribent: Agneta Harrysson
E-post: Adressen Gömd

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png