Hoppa till sidans innehåll

MIXED-SM AVGÖRS I HELGEN

20 OKT 2017 21:08
Medan några begår SM-debut jagar Ryner SM-guldet som saknas.
  • Skapad: 20 OKT 2017 21:08

Lördag och söndag spelas Mixed-SM på MunktellArenans filtbanor. Tävlingen lockar 51 par till start fördelade på de två klasserna, öppen respektive oldtimers. I den öppna klassen finns en närmast skyhög favorit. I oldtimerklassen är det flera som delar på tipsen. 

- Senast jag spelade en mixedtävling var för minst nio år sedan, en DM-tävling på hemmaplan, säger Carl-Johan Ryner, Uppsala. Han utgör ena halvan i paret med det tunga favoritskapet. Carl-Johan rabblar upp några av de titlar som han erövrat under åren:

- SM, EM, VM , Europacupen, Asiatiska. Men inte Mixed-SM. Jag tror att det är den enda mästerskapstävlingen på seniorsidan som jag inte har vunnit. 

Tur då att han kan luta sig mot helgens spelpartner, klubbkamraten Karin Olsson som har erfarenhet av hur det känns att triumfera i denna tävlingsform. 

- Det gäller att träna mycket just på att spela mixed, inte att gå varv var för sig, säger Karin. Strax därpå börjar paret att sia om vilket snittresultat som är acceptabelt. De verkar inte helt ense, både blått och 33 nämns. 

Finns det då några utmanare? Närmast till hands borde nyblivne världsmästaren Alexander Dahlstedt i par med Jennifer Göransson ligga. Tantogårdsduon, som tillsammans är ynrgre än Karin och Carl-Johan var för sig, måste sannolikt prestera en bit över sin normala nivå för att kunna hota. En annan möjlig utmanare är ett ännu yngre par, Gullbergsbros junior Lukas Larsson i par med nyblivna senioren Jasmin Hansson, Asarum. Förhandstipset är att borde spelskickligheten och rutinen talar för Karin och Carl-Johan. 

 

I oldtimerklassen är det flera par som på förhand ser ut att kunna vara med och slåss i toppen. För två veckor sedan vann Mikael Karlsson, Tyresö och Illi Karlsson, MGK 49 Nyköping en mixedtävling på SM-anläggningen. Då betvingade man bland andra mer namnkunniga Magnus Westerberg, Tyresö i par med Malmös Annelie Lundell. Till SM kommer även fjolårssegrarna från Örebro  Lennart Jansson och Marie-Louise Tunmats. Det gör även Sjövikens Mats Olsson och Lena Nilsson vilka har kapacitet att haka på guldtåget. För fem år sedan när samma tävling sist gick på Munktellfilten segrade Eskilstunas Pirkko Maaninka och Kari Laakso. Genrepet för två veckor sedan bjöd på blandad kompott. Får man till spelet nu och fixar en favorit i repris på hemmaplan? 

 

Medan en del spelare inte har fingrar och tår för att räkna starter och medaljer, är det i samma tävling premiär för andra. En av spelarna som gör SM-debut är Skönsbergs Jennie Brännström (bilden). Ja, faktum är att hon till och med begår tävlingsdebut. Den hon kamperar ihop med är bronsmedaljören från årets SM, brorsan Mattias Brännström. 

- Jag frågade bara i somras när vi var och spelade några varv hemma, säger Mattias. Så tillägger han: 

- Jag trodde inte att hon skulle tacka ja. Men talang har hon. 

 

Jennie, som fått låna en klubba märkt "Knyckarn" berättar om sina intryck efter officiell träning bland ett gäng bangolfare:

- Jag är inte helt avskräckt. Men gentleman är knepig. 

Om själva tävlingen säger Jennie: 

- Jag har inte några krav på resultat. Jag tar det som en rolig grej. 

 

http://www.ebgs.net/ba/1718/mixedsm/result.htm

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png