Hoppa till sidans innehåll

INOMHUS-SM AVGÖRS I HELGEN

01 DEC 2016 21:05
Asarum värd för årets sista SM-drabbning.
  • Uppdaterad: 01 DEC 2016 22:23

Imorgon gäller det att avvägningen är precis, siktet korrekt och huvudet är med, ty då startar Inomhus-SM med slagspelet vilket avgörs fredag-lördag. Därefter följer matchspelet för de bästa på söndagen. 77 spelare fördelade på sex klasser gör upp om årets sista SM-medaljer. Många av dessa har klubbadress i södra Sverige och frågan är om inte Blekinge i form av arrangerande Asarum och grannen Olofström har chans på rejäla framgångar på juniorsidan. 

 

Men även bland damseniorerna kan det mycket väl bli Blekinge i topp i form av hemmklubbens Josefin Hansson. Främsta utmanare är Kalmars Maria-Therese Olofsson. Bland herrseniorerna är tyngsta namnet på förhand Uppsalas Fredrik Persson. Men här finns några spelare som har betydligt större vana av banorna som Fredrik Tagesson och Filip Johansson, båda Skoghall. Därtill finns SM-finalisterna från årets matchspels-SM Mats Nilsson, Växjö och Alexander Dahlstedt, Tantogården vilka båda har kapacitet att placera sig riktigt högt.  

 

Lena Nilsson, Sjöviken hoppas nog att hon har konserverat formen från senaste Top 8 tävlingen då snittet blev fina 21,8. Gullbergsbros Bernice Thors gör sällan en dålig tävling och vill säkert sätta stopp för Lenas segerplaner. Men, Linjens Annelie Lundell har haft ett fantastiskt år och mäktar kanske med ännu en toppinsats. Bland herrarna på oldtimersidan är det också Sjövikenspelare som har visat god form på anläggningen i form av Peter Ericsson och Mats Olsson. Malmös Lars Isberg var dock allra vassast förra helgen och är säkert sugen på en triumf i SM-återkomsten. 

 

Blekinge som sagt på juniorsidan där Jamsin Hansson, Asarum som vanligt aspirerar på guldet. Växjös Jennifer Göransson var dock lika bra som Jasmin på 24 timmars tidigare i höstas. På killsidan går bröderna Rydberg från Olofström från klarhet till klarhet. Sjövikens stjärnskott Alexander Malina gör visserligen blott sin fjärde tävling i karriären men har redan visat sig vara en vinnare. En annan spelare som vi vant oss vid att se högt upp det senaste året är Gullbergsbros Lukas Larsson. Annars kanske det blir som det brukar bli i toppen, Elias Zachariassen, Tantogården. 

 

Resultat Inomhus-SM Slagspel

 

Vi hade gärna haft en bild till nyheten men det har tyvärr inte kunnats levereras någon sådan denna gång. 

 

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png