Hoppa till sidans innehåll

JASMIN HANSSON OCH FILIP JOHANSSON MATCHSPELSMÄSTARE

04 DEC 2016 16:34
Båda Filip och Jasmin blev därmed dubbelsegrare.
  • Uppdaterad: 30 DEC 2016 15:13

Inomhus-SM spelades i år för fjärde gången och efter tre gånger MunktellArenan, så stod nu EB-banorna i Asarum som värd. Tävlingarna blev en synnerligen trevlig upplevelse för Asarums Jasmin Hansson och Skoghalls Filip Johansson som spelade hem två guld vardera, detta sedan de vunnit även dagens matchspel. Ett matchspel som kom att präglas av att banorna inte är särskilt svårspelade och därmed jämna matcher och en kompakt tystnad i hallen. 

 

Vägen fram till guldet började för Jasmins del med två klara vinster innan det i seminfinalen blev betydligt hårdare. Där mötte hon också gårdagens bästa dam över åtta varv, Annelie Lundell, Linjen. Men Jasmnin var den starkaste idag och hade även ett segerrecept: 

- I alla matcher var det jämnt i början men mot slutet lyckades jag ta några poäng. 

I finalen besegrade hon Växjös Irene Bergström efter att blott ha missat spiken på tre banor. Därmed tog 18-åringen sitt första guld mot seniormotstånd och även första guldet i matchspel. Bronspengen gick till Olofström och Pia Karlsson som besegreade Annelie Lundell i matchen om tredje pris. 

 

Filip Johansson, Skoghall stod för en väldigt stabil insats idag. Motståndarna tilläts inte plocka särskilt många banor och då gjorde det inte så mycket att inte heller Filip vann jättemånga. I åttondelen pressades han dock till 18 banor av Gullbergsbros junior Lukas Larsson och likaledes i finalen där han betvingade sin klubbkamrat, Fredrik Tagesson. 

- Senast jag vann var USM 2007 så det känns skönt att komma in i detta nu. Det har känts stabilt hela tävlingen så jag är mer än nöjd, säger den dubbla guldmedaljören. 

Även i herrklassen till bronspengen till en Olofströmspelare, nämligen till junioren Jonathan Rydberg som i sista matchen slog Växjös Mats Nilsson. På vägen mot bronset lyckades Jonathan två gånger om vinna i sudden, varav en gång mot välmeriterade Fredrik Persson, Uppsala. Imponerande!

 

Resultat Inomhus-SM Matchspel

Foton

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png