Hoppa till sidans innehåll

JENS BERGSTRÖM I LEDNING

14 JUN 2019 15:55
WAGM i Kungälv har startat.
  • Uppdaterad: 14 JUN 2019 15:55

Äntligen var det dax för första tävlingsdagen. Efter lite småregn under frukosten vid 6-7 tiden, så blev vädret genast bättre med solsken och en lätt bris, vilket var genomgående under hela tävlingsdagen.

Det förutspåddes att resultaten skulle bli låga och redan varv 1 hade Jens Bergström, Askims BGK chansen att gå 19 slag om han hade spikat bana 18. Kanske ville han för mycket. Slaget var lite för hårt alternativ att bollen studsade lite snett från baknacken, vilket resulterade till en tvåa på sista hålet och 20 slag på rundan. Trots tvåan så var det ändå ett nytt banrekord samt världsrekord på MOS-banan. Jens är en av sex klubbspelare som är med på tävlingen och tävlar endast individuellt. Hans övriga tävlingsvarv  första speldagen var 24 och 23, vilket betyder att Jens har gått lägst av samtliga deltagare och leder därmed den raka listan efter dag 1.

Lagtävlingen består av 18 st lag och varje lag har 4 spelare där alla resultaten räknas med. Sverige har tre lag i tävlingen och samtliga svenska lag ligger bra med efter att hälften av varven är avverkade. Sverige 1 med Rasmus Schedin, Christer Söderlund, Gunnar Bengtsson och Ricard Lockner tappade slag på varv tre, men leder ändå med två slag före Tjeckien 1.

Där finns ytterligare en lagtävling, en mixtävling med 14 par. Sverige har två par med i klassen och efter första dagen leder Annelie Lundell tillsammans med Ricard Lockner tävlingen på 143 slag. Det andra svenska paret, Jenny Erlandsson och Torgny Kjellström ligger på en sjätte plats.

 

I de sex individuella klasserna har Sverige deltagare i fem av de.

General Class Men (Herrar)

Efter tre spelade varv skiljer det endast 2 slag mellan ettan och nian. Här har Sverige fyra deltagare i klassen nämligen, Eirik Seljelid, Gunnar Bengtsson, Hans Olofsson och Rasmus Schedin. Tre av herrarna ligger bland de nio första och är i högsta grad med om kampen om guldet. Leder gör Martin Stöckle, Tyskland och Daniel Vlcek, Tjeckien.

General Class Women (Damer)

En jämn kamp där tre spelare har ett försprång inför dag 2. Sveriges Jenny Erlandsson leder med endast ett slag före Sandra Walker, Finland och ytterligare ett slag före trean, Katerina Reed, Tjeckien.

Male Youth (Herrjuniorer)

Två av pojkarna, Aapo Siurola, Finland och Matej Vlcek, Tjeckien är i delad ledning och har många slags försprång till trean, Eric Bohlin, Sverige.

Female Youth (Damjuniorer)

Här finns det ingen svensk deltagare. Det ser ut som att Selina Krauss, Tyskland går mot en klar seger då hon leder före två slovakiska tjejer.

Male Senior (Oldtimers Herrar)

En fantastisk start av Jens Bergström, Askims BGK på 67 slag på tre serier har gett honom en ledning före två svenskar, Christer Söderlund och Ricard Lockner. Närmast bakom de är det en skara amerikaner som vill bjuda upp till dans under morgondagen.

Female Senior (Oldtimers Damer)

Trots sömnsvårigheter leder svenska, Annelie Lundell med hela åtta slag före tvåan, Tuula Mörck, Finland. Ett slag efter Tuula hittar vi amerikanskan, Vanette Block på tredje plats.

 

Resultatlänk;

WAGM 2019 i Kungälv

Skribent: Mats Nilsson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png