Hoppa till sidans innehåll

JUNIORVÄRLDSMÄSTAREN I MATCHSPEL HETER ALEXANDER NJORD

12 AUG 2018 00:28
Alexander Njord lyckades med bedriften att spela hem en medalj i varje valör under detta världsmästerskap!
  • Skapad: 12 AUG 2018 00:28

Alexander dominerade redan från start med sitt oerhört stabila och suveräna spel när matchspelet skulle avgöras på lördagen. När det stod klart att Alex var i final var alla svenska supporters och lagkamrater redo för att heja på och coacherna skulle göra sitt yttersta för att preparera bollarna rätt! Alex såg väldigt lugn och komfortabel ut när han klev in på EB-anläggningen. Halvvägs in i matchen stod det 2-1 till Alexander och på bana 11 spikade Alex sig till 3-1, härligt! Men redan banan efter ville tysken tillbaka in i matchen och tog poäng. Det gick ju inte för sig tyckte Alex och utökade åter sin ledning med ett poäng. Matchen kom att avgöras på den 17:e banan på betongen och jublet var ett faktum! Det blev många kramar och ryggdunkningar när alla ville hylla världsmästaren!
Därefter blev det intervju med tjeckisk television där Alex med ett leende valde att göra den på engelska. 

Hur gick det då för övriga svenskar i matchspelet?

Det var 6 svenska killar med bland de 32 som inledde dagens första varv och av dessa gick 4 vidare och till kvartsfinalen gick sedan Elias Zachariassen, Alexander Njord och Johan Rydberg. Johan fick då möta Alexander vilket skulle visa sig bli en alltför svår utmaning. Elias fick hårt motstånd av tyske Severin Blümer och fick se sig besegrad.

Av våra 4 svenska tjejer hade samtliga tagit sig till matchspelet vilket var väldigt roligt. Dock fick systrarna Göransson, Julia och Jennifer mötas i första matchen och någon skulle alltså slås ut direkt. Här gav Julia sin syster en tuff match men fick till slut se sig besegrad. Wilma och Felicia mötte varsin ryska och de spelade väldigt bra denna dag. Wilmas match vägde hela tiden fram och tillbaka och var mycket jämn men när 17 banor var spelade fick Wilma se sig besegrad. Ungefär likadant såg det ut för Felicia som kämpade på även hon in i det sista men ryskorna var obevekliga. 
Det blev alltså till att heja fram Jennifer men i semifinalen fick även hon se sig besegrad av tjeckiska Monika Minarokova, som till slut kom att stå som segrare av matchspelet.
Hejaklacken gjorde allt för att heja fram Jennifer till ett brons och Jennifer själv gjorde vad hon kunde men här blev det österrikes Nadine Jürgens som fick sträcka armarna i luften.

Väl kämpat alla och Grattis till vårt juniorlandslag till alla fantastiska prestationer!

11/8, YWC 2018, matchspel, Cheb (CZE)

Foton från matchspelsdagen

Skribent: Agneta Harrysson
E-post: Adressen Gömd

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png