Hoppa till sidans innehåll

LYCKAT LÄGER - TROTS ATT RYNER FÖLL PÅ MÅLLINJEN

02 NOV 2016 12:07
Det fyra dagar långa lägret i Eskilstuna är nu över och vi var totalt 87 stycken på plats, 57 deltagare och resten ledare/föräldrar. Efter att ha läst utvärderingarna kan man konstatera att i stort sett alla, bedömde att lägret är jätteviktigt.
  • Skapad: 02 NOV 2016 12:07

Det gemensamma lägret för målgruppen 7-25 år, var något som vi i ungdomskommittén också trodde på när vi första gången drog igång Höstlövet. Vi kan konstatera att vi nu hjälpts åt att vända en nedåtgående trend när det gäller rekrytering av ungdomar till bangolfen. Läger är för flera deltagare en avgörande del i varför man väljer att fortsätta med bangolfen. Flera av de som deltog var ensamma ungdomar i sina klubbar och just för dem är det nog ovärderligt. Som en av ungdomarna sa när hen skulle rangordna vad som var bäst på lägret: ”Hur ska man kunna säga vad som var bäst, när allt var bäst! ”Då är det roligt att vara arrangör;)

Tyvärr kunde varken Ryner eller Filip Svensson vara med på lägret och många har i utvärderingen givetvis skrivit att de saknade Ryner och Filip. Men en Ryner med magsjuka och hög feber, ville vi ju inte ha på där. Sen att Filip var tvungen att följa med jobbet på utbildning, var inget vi kunde göra något åt. Detta till trots, kunde ändå lägret genomföras nästan enligt plan, utom för passen ”Teknik för spik”. Där kan vi se att det finns ett stort sug efter coachning från de bästa spelarna, men också att många vill ha ännu mer fokuserad träning kring tex rakslag, skuvslag, bollar. Våra bästa spelare på plats, hjälpte till så gott de kunde, men med så kort varsel är det svårt att göra underverk.

Våra andra utbildningspass höll Andreas Feuk i och handlade om regler, där han anpassat passen till resp. grupps nivå. Det var kul att höra en förälders kommentarer: ”Först teori, sen test och till sist praktiskt med genomgång på banorna. Det är precis så utbildning ska göras!”

RegelgenomgångAndreas Feuk förklara reglerna

En höjdpunkt för många var intervjun vi fick till (via Skype,) där vi i bild kunde följa när Filip Svensson intervjuade Ryner. Tekniken fungerade perfekt och som en av lägerdeltagarna sa: ” Det kändes ju som om de var på plats!” Intervju spelades in, så en inte alltför vild chansning är, att den kommer att bli en av de mest sedda bland Sveriges bangolfare.

För de allra flesta är dock det sociala och frivilliga aktiviteter viktigast. I år stod film, bad, bågskytte, klickervarv och bordtennisturnering på programmet. Vi hade hyrt in oss på Eskilstuna folkhögskola och deras lokaler var ju perfekta för oss, då de har väldigt bra teknik och bra utrymmen att hålla till på Kvällsfikat och ett gemensamt ställe att ”hänga” på var uppskattat. Och alla ungdomar kan sträcka på sig, då personalen på skolan låtit meddela att ” Era ungdomar är så trevliga och skötsamma”

Bågskytte var ett uppskattat inslag på lägretBågskytte var ett uppskattat inslag på lägret

Att rodda ett läger under fyra dagar, med många olika aktiviteter, teknik som ska fungera, olika scheman, olika lokaler och med deltagare i många olika åldrar (som dessutom kommit olika långt i sin utveckling) är en utmaning! När vi samma dag lägret började, fick klart att ”dragplåstret” Ryner inte kunde komma, var det bara att bita i det sura äpplet. Detta till trots kan vi nog känna oss rätt nöjda (och trötta) efter dessa dagar. Nu får vi hålla tummarna för att det finns kraft, ork och pengar att genomföra det nästa år

Lägret avslutades med en kul tävling. Deltagarna blev indelade i 3-manna lag där de spelade bästboll på filten och 6 st banor vardera på EB:en. Eftersom det blev några återbud pga sjukdom så kallades föräldrar samt ledare in som "utfyllnad".
Det var extra roligt att tvåan och trean hade spelare, som aldrig tidigare varit med på ett RUJK-arrangemang. 

Det blev en väldigt jämn tävling där 4 st lag hamnade på 60 slag och fick spelade sudden.

 1. Elias Elfving - Wilma Harrysson - Eric Bohlin = 60 slag
 2. Alicia Nilsson - Alexander Malina - Jacob Lindström = 60 slag
 3. Ester Eriksson - Hugo Holm - James Lindström = 60 slag

 4. Erik Nilsson - Filip Björklund - Lukas Larsson = 60 slag
 5. Leo Ö Hellström - Jennifer Göransson - Julia Sjöberg = 61 slag
 5. William Löfgren - Mille Dybro - Elias Zachariassen = 61 slag
 5. Oscar Löfgren - Julia Göransson - Jon Björklund = 61 slag
 5. Lars Rydberg - Alva Öhman - Alexander Dahlstedt = 61 slag
 9. Gabriel Yngve - Anton Eriksson - Marcus Ljungblad = 63 slag
10. Alva Kvarnström - Melker Johansson - Jonathan Rydberg = 64 slag
11. Emily Stalschus - Love Svensson - Jonathan Lindoff = 66 slag
11. Eric T Vestin - Didrik Ahlqvist - Rasmus Bergqvist = 66 slag
11. Isac Östman - Alexander Z Sandback - Andreas Widén = 66 slag
14. Wilma Liljekvist - Tobias Långström - Henrik Andersson = 67 slag
14. Amadeus Lundell - Johanna Lindoff - Alexander Njord = 67 slag
16. Oscar Landgren - Anton Z Sandback - Felicia Vikström = 70 slag
17. Leonard Nordlund - Jonathan Elfving - Simon Carrington = 74 slag
18. Emilia Björklund - Noel Stenman - Johan Rydberg = 76 slag

TävlingPrisutdelning tävling

RUJK/ Carina Lindström & Anders Lindström, Mats Nilsson

Bilder från lägret

Skribent: Jan-Åke Persson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png