Hoppa till sidans innehåll

LYCKAT UNGDOMS OCH JUNIORLÄGER I ASARUM

28 DEC 2012 22:10
Hela 39 bangolfungdomar på läger i Asarum
  • Skapad: 28 DEC 2012 22:10

Bilden ovan: Hanna Lennestål, Umeå var en av deltagarna på ungdomslägret FOTO: JÅP

 

Det blev ett väldigt lyckat bangolfläger för ungdomar och juniorer i Asarum.
Rekordmånga bangolfungdomar, 39 st, var på plats i Asarums nya fina hall.
Lägret arrangerades av Sydsvenska i samarbete med SBGF.

Dag 1

Ungdomarna som kom från Umeå i norr till Malmö i söder tränade bangolf för glatta livet från tidig morgon till sen kväll. Förmiddagen och en del av eftermiddagen gick åt till att lära sig banorna. Det fanns gott om vuxna ledare, så det fanns många att få tips och råd ifrån. Några av våra största stjärnor fanns också på plats för att hjälpa ungdomarna. Europamästarinnan Sara Karlsson, Olofström och landslagsmannen Filip Johansson, Skoghall var populära inslag. Även SM-tvåan 2012 Fredrik Tagesson, Olofström som är banrekordhållare i hallen. Fredrik var med och hjälpte ungdomarna under hela lägret.

 

Efter mellanmålet var det dags för en uppskattad "kultävling" kallad poängjakten där ungdomarna, indelade i lag, fick samla ihop poäng vid tio olika stationer. Detta gjordes i en härlig anda då det highfivades friskt på sina lagkompisar. Efter denna tävling vankades det buffé. Det var en suverän måltid bestående av kyckling, korv och kött med potatissallad och tzatsiki som verkade falla alla ungdomar i smaken.

 

Matpaus Bilden: Matpaus FOTO: Wilhelm Johansson

Efter matpausen var det dags för kvällen sista aktivitet som var sportfrågor. En lång dag var till ända och ungdomarna hade inga större problem att somna trots att det var hårt underlag och luftmadrasser som gällde.

Dag 2

Andra dagen var det dags för en tävling över två varv. Trots att det bara var en lägertävling så är lusten att vinna stor. Alla ungdomar gjorde fantastiskt fina resultat. Ibland de lite äldre ungdomarna så var det många gröna varv. Jag kan dock inte låta bli att nämna några som utmärkte sig lite extra.
Dagas Andreas Tidblad hade 25-27 på sina två varv. Ett jättebra resultat med tanke på att det var Andreas blott andra EB tävling nånsin. Det största jublet fick dock hemmaklubbens blott sjuårige Fabian Johansson som smällde till med en helt fantastisk 25 runda andra varvet. Fabian började med att spika de första nio banorna. En storstjärna i vardande.

Fabian AndreasBilden: Fabian Johansson, Asarum och Andreas Tidblad, Daga FOTO: JÅP

Lägret avslutades med en bejublad prisutdelning där alla fick pris. Tack till NIFO och Gosh för skänkta priser.

Svenska Bangolfförbundet vill också rikta ett stort TACK till Sydsvenskas ungdomskommittée bestående av Andreas Widén, Kulladal, Josefine Hansson, Asarum och Patric Fransson, Sölvesborg för ett väldigt fint genomfört ungdomsläger.

Största hjälten av alla var nog ändå Lena Hansson från hemmaklubben som hade  väldigt långa och jobbiga dagar i köket. Lena klarade detta med stor bravur.

Bilder från lägret

Skribent: Jan-Åke Persson

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png