Hoppa till sidans innehåll
Foto: Christian Eriksson

MAGNUS MÅRTENSSON GICK PÅ KNOCK

01 JUL 2015 18:36
Marielle Svensson och Linda Lundberg gör upp i damklassen.
  • Skapad: 01 JUL 2015 18:36

SM i Sundsvall inleddes på onsdagen med fyra varv, vilka båda räknas i den individuella tävlingen och i tremannatävlingen. Förutsättningarna var närmast idealiska på sluttningen i Folkets Park. Molnigt till en början men sedan uppklarnande mitt på dagen innan solen tackade för sig och försvann på eftermiddagen. Ljudkuliss kom från simtävligarna som avgörs en parkeringsplats bort. Tävlingarna bjöd på många goda prestationer, och om ställningen håller i sig under morgondagens två avslutande varv så kommer vi att få ett par överraskande segrar.

 

I damklassen är det precis som förhandstipsen pekat mot en duell mellan Askims Marielle Svensson och Gullbergsbros Linda Lundberg. Spelarna har i stort sett följts åt varv för varv och har även kunnat ha full koll på varandra då de har spelat i samma trippel. Linda Lundberg var på det tredje varvet på väg mot ett litet ryck men med både en femma och en fyra mot slutet kunde Marielle jobba sig ikapp igen. På det sista varvet plockade Birgitta Malmgren, Örnsköldsvik in på toppduon och hon skuggar nu tre slag bakom Linda.

 

Marielle Svensson

Marielle Svensson, Askims BGK

 

Att det skulle vara Sundsvall i toppen i herrklassen är nog ingen överraskning. Däremot är det en liten överraskning att det är just Magnus Mårtensson som toppar listan. Inför SM nämndes flera Sundsvallsspelare som guldaspiranter men inte Mårtensson i någon högre utsträckning. Tävlingen för hans del startade med två riktigt bra varv, men på det tredje varvet såg det mörkt ut med en femma redan på bana två. Givet de låga resultat som krävs för att hålla sig i toppen så är en femma inte helt bra. Den var dock bortspikad när Mårtensson nådde uppfångare. Där inträffade en ännu värre katastrof då hela sex slag krävdes för att få i bollen. En god avslutning gjorde ändock att katastrofen stannade på 32. På det fjärde och vevade Magnus Mårtensson igång spikmaskinen redan från början och höll igång den hela vägen. Det resulterade i ett tangerat banrekord på 22 och fyra slags ledning till klubbkompisen Eddie Söderlund. Ytterligare ett slag bakom finns Dan Trulsson, Tantogården. 

 

I damjuniorklassen tog Jasmin Hansson, Asarum ledningen efter två spelade varv. Varv tre var dock en smärre katastrof som straffade sig omgående. SM-debutanten Jennifer Göransson tog direkt vara på möjlighet och tog över dirigentpinnen. En ledning som hon på dagens sista varv såg till att utöka ytterligare när hon presterade finfina 27. Nu leder 14-åringen från Perstorp med sex slag inför morgondagens upplösning. Jasmin jagar som tvåa med Felicia Vikström, Umeå ytterligare fem slag bakom.

 

Jennifer Göransson Perstorp spelar

Jennifer Göransson, Perstorps BGK

 

Bland herrjuniorerna är det både tippat och otippat i ledning då skrällen Jesper Lindberg, Örnsköldsvik delar ledningen med favoriten James Lindström, Umeå. Dessa herrar kan dock på intet sätt slappna av då de är jagade av Eric Bohlin, Uppsala och Marcus Ljungblad, Skoghall tre slag bakom. Frågan är om Jesper Lindberg på torsdagen kan övervinna sin morgontrötthet och äntligen slå James?

 

Jesper Lindberg

Jesper Lindberg, Örnsköldsviks MGK

 

3-mannatävlingen på damsidan blev en ganska avslagen historia. Gullbergsbro visade sig vara alldeles för Asarum. Man leder med över 40 slag när ett varv återstår. Noterbart är dock att lagen har varit ganska jämna då Gullbergsbro har vunnit varje varv med tiotalet slag.

På herrsidan ser det sista lagvarvet på torsdagsmorgonen ut att avgöra om guldet ska stanna kvar i Sundsvall eller om Jönköping eller Skoghall kan snuva hemmaspelarna. I nuläget är det fördel Sundsvall som har alla tre sina lag med i toppstriden. Bäst utgångsläge har Sundsvall 2 med Magnus Mårtensson, Bengt Nejman och Sven-Inge Mellkvist vilka leder med fem slag före klubbkompisarna i Sundsvall 3. Ytterligare fyra slag bakom återfinns Jönköping. 

 

Resultat SM

Bilder

 

Så kan du följa SM på torsdag

Resultatlänken ovan uppdateras från första slaget klockan 8.00 torsdag morgon.

SVT Play sänder direkt från sista varvet med start klockan 13.45. 

Länk till SVT Plays sändning (klicka på denna text)

 

Videointervjuer med ledarna efter onsdagens spel

Intervju med Jesper Lindberg och James Lindström from SBGF on Vimeo.

Intervju med Marielle Svensson och Jennifer Göransson from SBGF on Vimeo.

Intervju med Magnus Mårtensson, Sundsvalls BGK from SBGF on Vimeo.

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png