Hoppa till sidans innehåll

MÅNGA LJUSGLIMTAR NÄR USM AVSLUTADES

03 AUG 2019 21:41
USM avslutades med EB över 5 varv för Klass A och B respektive 3 varv för Klass C. Bästa USM-klubb tilldelades även 2019 Uppsala BGK.
  • Uppdaterad: 03 AUG 2019 21:41

Så var vi framme vid avslutningsdagen på årets USM på Gullbergsbros fina anläggning i Kärralund, Göteborg. På programmet stod spel på Europabanan (EB) där C-klasserna spelade tre varv och B- och A-klasserna gjorde upp över fem varv. Vädret var fortsatt tillmötesgående och erbjöd dryga 20 grader och en skön bris som svalka, vilket borgade för goda resultat.

Bana 1 EB Tantogården

I Flickor C demonstrerade Elin Spets från Uppsala BGK att hon behärskar alla underlag. Efter seger på MOS följde hon upp med en övertygande seger även på EB-banorna. Med den fina serien 32, 31 och 31 slag visade hon upp en imponerande jämnhet över de tre varven. Om silvret blev det desto hårdare där Uppsala-tjejerna Jill Spets och Svea Almgren turades om att ha övertaget under tävlingens gång. Till slut stod Svea som vinnare av silvret med tre slag till godo på Jill.

I Pojkar C var det återigen Joel Björkebro, Tuve Tigers och Josef Bane, Sundsvalls BGK, som tävlade om guld och silver. Joels rutin och jämnhet räckte till guld även på EB men Josef visade upp både fina slag, stor passion för sporten (ännu en Söderlundare från Sundsvall) och inte minst ett härligt humör på banan.

Joel vid Salton

Ester Eriksson, Gullbergsbro, tog tidigt tag i taktpinnen i klassen Flickor B. Hemmatjejen gick de fem varven på imponerande 130 slag (snitt 26,0) och utan svarta varv. Esters lagkompis Isabell Möller spelade hem silvermedaljen och Sara Almgren, Uppsala, vann brons.

Väl framme i klassen Pojkar B var det dags för de norrländska klubbarna att visa framfötterna. Efter fem varv med både toppar och dalar tog killen med guldbyxor från Umeå – Leonard Nordlund – än en gång hem ett guld. Med ett kanonvarv på 22 slag (näst bäst av alla under dagen) tog Leonard ett tidigt grepp om ledningen. En comebackande Didrik Ahlqvist från Växjö gav Leonard en hård match och på slutet skilde det bara ett par slag mellan dem. Men till slut vann Leonard med sex slag och ett snitt på 28,8. Lite i bakgrunden smög William Forslund, Skönsberg och tog efter fint spel en säker bronsplats i det sju grabbar starka startfältet.

Gullbergsbrospelare väntar

I Flickor A fick vi återigen ta till särspel för att bestämma platserna på prispallen. Den här gången var det Alison Spets, Uppsala, och Emilia Björklund, Tantogården, som gjorde upp om silver- och bronspengen. Efter ett delat resultat på Tetrorna lyckades Alison att spika Salton (bana 2) och tog därmed hand om silvermedaljen. Dock var ingen av dem riktigt nära att rå på Alva Kvarnström, Umeå BGK, som med 9 slags marginal och fina 28,2 i snitt tog med sig guldet hem till Björkarnas stad.

Slutligen i Pojkar A var det inledningsvis Noel Stenman från Skellefteå som var i topp. Noel, som på senare tid spelat ganska sparsamt, inledde med en fin runda på 24 slag och gick sedan resterade varv stabilt mellan 25 och 29. En revanschsugen Erik Nilsson, BGK Linjen, svarade emellertid upp med två gröna varv och vann till slut med tre slag till godo. Erik hade dagens bästa snitt – 25,6 slag samt dagens lägsta varvresultat på 21 slag. Imponerande spel! På delad tredje plats, i sin tur tre slag efter Noel, kom Anton Zachariadis Sandback, Tantogården, och en starkt spurtande Anton Eriksson, MGK 49 Nyköping. Särspelet avgjordes redan på första banan, till Zachariadis Sandbacks fördel.

Pojkar A Pall USM

Bäst i klassen över båda dagarna blev Amanda Ryner (öppen klass), Elin Spets (C-klass), Ester Eriksson (B-klass) och Anton Eriksson (A-klass).

Lagtävlingen som var beräknad på 3 varv MOS och 3 varv EB och som följde med spelarna under hela helgen vanns tillslut av laget som bestod av Anton Eriksson, Alison Spets och Svea Almgren, knappt före laget med Elias Elfving, Ester Eriksson och Jill Spets. På trejde plats kom Sara Almgren, Alva Kvarnström och Erik Nilsson. Bästa USM-klubb blev även detta år Uppsala BGK.

Lagtävling USM

Sammantaget blev det återigen ett mycket lyckat ungdomsmästerskap, där koncentrerat tävlingsspel på högsta nivå varvades med glatt kompisumgänge, lite bus och mycket glass. Stort tack till Gullbergsbro och alla inblandade föräldrar, coacher och volontärer för att ni skapar sådana fantastiska minnen och upplevelser för våra ungdomar med ert engagemang för sporten, men framför allt vill SBGF än en gång rikta ett stort tack till RUJK för att återigen organiserat och genomfört ett sånt uppskattat evenemang. Ert hårda jobb banar verkligen vägen och ger oss hopp och många ljusglimtar för att vår sport i många år härtill. 

Resultat från USM 2019:
1-2/8, USM, Gullbergsbro BGK (MOS)
3/8, USM, Gullbergsbro BGK (EB)

Bilder från FINALDAGEN:
http://galleri.gullbergsbro.se/#!album-119

Skribent: Simon Levander
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png