Hoppa till sidans innehåll

MARIELLE OCH ROBIN SM-MÄSTARE

07 JUL 2016 19:47
Överraskande vinst för Strängnässpelaren medan Marielles viktoria var mer väntad. På juniorsidan blev det favoritsegrar då Jasmin och Elias spelade hem varsitt guld.
  • Uppdaterad: 07 JUL 2016 23:07

SM i slagspel är över och fyra nya svenska mästare har korarts efter två dagar med solsken och gott publikstöd på Strömsholmen. 

I herrklassen utvecklades guldstriden på sista varvet till en strid mellan Robin Andersson, Strängnäs och fjolårsvinnaren från Tantogården, Dan Trulsson. Robin hade arbetat sig upp i toppstriden medan Dan varit med där i stort sett hela tävlingen. När Robin spikade bana 15 spången så kom han på nytt ikapp Dan sedan han på banan före tappat slag. På efterföljande vinkeln spikade Robin medans Dan boll gick ett par centimeter åt sidan. Nästsista banan var målvakten och efter att Robin som spelat först "bara" mäktat med en tvåa hade Dan chansen men fick även han två. På inslaget var Robin säkerheten själv och satte bollen mitt i. Därmed var saken klar, guld till Strängnäs Robin Andersson och silver till Dan.

- På en skala från ett till tio? Tretton! säger Robin Andersson apropå hur kul det var att bli svensk mästare. På bana 18 ville jag bara få iväg bollen.

Då ledartrippeln hamnat rejält på efterkälken sista varvet så förutsättningarna för Fredrik Tagesson, Skoghall var kända. Och han klarade dem sånär. Men på bana 18 krävdes det en spik för att chansen till sudden om bronset skulle finnas. Det blev dock en klar bom, och en märkbart tagen och irriterad Fredrik förlorade sedan även fjärdeplatsen på varvdiffen. Bronset därmed till Kungälvs Marcus I Andersson. Irriterad tidigare under varvet var även Dan Trulsson som på bana tre fick tillsägelse om att spela sin bana och inte ta del av upplösningen i herrjuniorklassen.

 

 

Marielle Svensson firar sin seger med ett glädjeskrik

 

Marielle Svensson försvarade sitt guld från fjolåret i Sundsvall. Under sista varvet blev det aldrig riktigt spännande då konkurrenterna aldrig riktigt lyckades sätta den där pressen på Maríelle. Efter fyra varv var dock Annelie Lundell uppe i ledning, men under de tre sista varven var det Askimsspelaren som anförde fältet:

- Det kändes fantastisk bra, en riktigt härlig känsla, säger Staffanstorpsbördiga Marielle. Inför sista varvet kändes det skulle mycket till för att jag skulle slå bort mig så pass.

I fjol vann Marielle även matchspelet och motståndarna kan räkna med hårt motstånd på fredagen:

- Jag känner mig jättetaggad till imorgon.

 I dagens tävling spelade Ingela Eriksson hem en bronsmedalj efter att i slutet av tävlingen befunnit sig i något av ingemansland. Men en mycket stabil insats av Djulöspelaren som börjar göra det till vana att knipa SM-medaljer. 

I herrjuniorklassen blev det SM-guld för en mycket välspelande Elias Zachariassen, Tantogården. Nio slags marginal ned till tvåan och Elias totalsumma över de sju varv var lika med silvermedaljören i herrklassen. Silvret till det även för juniorklassen, unga, stjärnskottet Lukas Larsson. I värmen på Strömsholmen var han hur kall som helst när det drog ihop sig och såg ut att trivas bra med en toppstrid. Faktum är att han matchade Elias de tre sista varven, men tappade lite för mycket igår för att kunna utmana hela vägen. Bronset gled James Lindström, Tantogården ur händerna på den allra sista banan. En kostsam fyra där gjorde att han och Tommy Fröjd, Skoghall hamnade på samma resultat. I sudden var Tommy den starkare på bana ett och spelade därmed hem bronset  till Skoghall.

 

Elias Zachariassen i segerögonblicket.

 

I damjuniorklassen infriade Jasmin Hansson, Asarum förväntningarna och la beslag på guldet. Klubbkompisen Wilma Harrysson blev silvermedaljör efter att bitvis hållit jämna steg med Jasmin. Noterbart är att de båda spelade lite sämre avslutningsvarven när lagtävlingen var avgjord. Bronset till Mosås och Julia Sjöberg som föreföll besviken över sitt spel.

 

Jasmin Hansson kan nöjt konstatera att segerna är klar.

 

Asarums damer är klara för Europacupspel. Detta sedan man besegrat Linjen i en hård och tuff kamp i 3-mannatävlingen på damsidan. Under finaldagen bytte lagen plats flera gånger, men på sista varvet hamnade Linjen tidigt i problem, trots att en tröttkörd Elisabeth Brandt spelade bättre än tidigare. Nu blir det Asarums unga lag, de är 15, 18 och 22 år, som representerar Sverige i Europacupen.

 

Josefin Hansson firar en spik på sista varvet av lagspelet som hennes Asarum tog hem. 

Herrarnas 3-manna togs hem av Tantogården. Man försvarade utan större problem den ledning som man hade skaffat sig igår. Bakom lyckades Jönköping genom ett starkt avslutningsvarv med blott två slags marginal passera Skoghall.

Imorgon fredag avslutas SM i Norrköping med matchspel. Spelet startar 8.00 och finalerna startar cirka 16.00. Då drar också SVT Plays direktsändning av finalerna igång. God möjlighet finns naturligtvis också att ta del av spänningen direkt på Strömsholmen i Norrköping som även i dag har sett en god publiktillströmning av både allmänhet och en och annan bangolfare.

 

Resultat SM Slagspel Norrköping

Startlista SM Matchspel Norrköping

Bilder

Sändning fredag 16.00

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png