Hoppa till sidans innehåll
Foto: Hans Bergström Gustav Björnberg

Medaljerna blåste bort

30 AUG 2012 20:40
Båda de svenska lagen hade en klart sämre andradag i den allt mer tilltagande vinden i Porto.
  • Skapad: 30 AUG 2012 20:40

Vinden hade ökat rejält idag när spelet startade och det yrde blad hela tiden på banorna så spelarna fick avbryta koncentrationen hela tiden. De svenska damerna gick ut som ledare efter gårdagen men det knöt sig rejält på den svårspelade betongen i blåsten idag.  27,8 i snitt igår blev 29,8 idag.

 

PÅ EBn gick det bättre men betongspelet gjorde att damerna blev frånsprungna av 3 andra lag. Vann gjorde till slut Tyskland ganska överlägset med 15 slag. Holland och Österrike fick spela sudden death om silvret. Där gick Österrike segrande ur striden då Hollands Ilona de Kok fick hela 7 slag på andra särspelsbanan (fönstret på EB). Sverige blev till slut 4 fem slag från silver och brons.

 

Bäst individuellt på en fjärde plats ligger Sara Karlsson på 196 slag. Hon är 5 slag efter Bianca Zodrow som leder före Natasja Klarenbeek. Sandra Bengtsson ligger på 14 plats och är tre slag från att få spela slagspelsfinalen.

 

Herrarna gick även de ut i ledning i morse. Redan under första EB rundan hände något unikt dock. Walter Erlbruch en ikon i det tyska laget bröt tävlingen helt efter att ha spelat uselt på EBn. Tysklands reserv Martin Stöckle fick sättas in och helt plötsligt började den tyska maskinen fungera som förväntat. Svenskarna tappade precis som damerna rejält på betongen mot igår. 26,1 i snitt igår blev 28,8 idag. Även de andra lagen tappade på betongen men långt ifrån så mycket som de svenska herrarna.

 

Så till slut blev det en bekväm resa för tyskarna som vann med hela 22 slag. Ett vilt spurtande Schweiz to silvret och Österrike tog brons. Sverige blev fyra med 8 slag upp till bronset.

 

Individuellt bäst är Filiph Svensson, på en femte plats 6 slag från medalj, trotts att han bytte ut sig på sjunde varvet idag. Filip Johansson låg länge bra till men ett olyckligt avslutande betongvarv gjorde att Filip ligger på 13e plats.

 

Gårdagens man Achim Braungart-Zink, Tyskland fortsätter att spela lysande. Han har nu satt världsrekord på betong på 2, 3 och 4 varv. Svenske Tommy Blixt blev av rekordet på 4 varv idag och Erik Tiekstra blev av med rekordet på 3 varv. Det är även stor riks att Eriks rekord på 5 och 6 varv ryker imorgon.

 

Tvåa ligger dagens man som faktiskt tog in ett slag på Achim, nämligen Reto Sommer, Schweiz. Han är nu 7 slag efter Achim och 3 slag före Christian Gobetz på tredje plats.

 

Imorgon spelas de kvarvarande 4 varven i slagtävlingen.

Resultat

Bilder Dag 2

 

 

 

Skribent: Hans Bergström

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png