Hoppa till sidans innehåll

MIXED-SM AVGÖRS I HELGEN

21 OKT 2016 16:11
Inomhushallen i Jönköping står som värd när samarbetet i paren sätt på prov.
  • Uppdaterad: 21 OKT 2016 20:11

Lördag och söndag spelas Mixed-SM i Jönköpings inomhushall. Underlaget är filt och deltagarna är uppdelade i två klasser. Oldtimers i de fall båda spelarna uppnått en viss ålder och övriga om minst en av spelarna inte hunnit till oldtimersåldern. 

Mixed är en spelform som sätter parens förmåga till samarbete och tålamod på prov. Ett par som lyckades bra med det i fjol var hemmaspelaren Patrik Jönsson i par med Askims Marielle Svensson. I fjol vann man i öppna klassen och paret lär synas i toppstriden på nytt. Där finns sanolikt också det unga paret Elisabeth Brandt, Linjen och Alexander Dahlstedt, Tantogården. Båda vann SM-guld i matchspel i Norrköping i somras, men viktigare än nog att paret redan har hunnit avverka ett gäng mixedtävlingar tillsammans och således kan varandra utan och innan. Intressant start i sammanhanget av Jönköpings Marcus Karlsson i förmodat välljudande samspel med Linjens danska Laura Fogh Henriksen. 

Oldtimerklassen är nästan dubbelt så stor som den öppna klassen, 28 par jämfört med 15. De allra flesta här får betecknas som riktigt rutinerade och väldekorerade när det gäller SM-medaljer. Många utav paren har tagit ett gäng medaljer i just mixedspel. Samtidigt finns glädjande nog namn som tidigare inte har synts i startlistor vid SM-tävlingar. Det finns på förhand 5-6 par som har kapaciteten att vinna. En trio från Syd känns dock starkare än övriga: Annelie och Martin Lundell, Linjen/Jönköping, Lena Nilsson/Mats Olsson, Sjöviken och så Jan-Åke Persson/Annika Johansson, också Sjöviken. Men som sagt, det lär vara många om budet och upplagt för dramatik. Imorgon 9.00 börjar det. Du kan följa resultaten varv för varv på länken nedan. 

 

Resultat Mixed-SM 2016

Bilder träning

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png