Hoppa till sidans innehåll

MIXED-SM: FAVORITER VANN

24 OKT 2015 16:28
Marielle och Patrik överlägsna finaldagen
  • Skapad: 24 OKT 2015 16:28

Mixed-SM avslutades idag med en favoritseger. Trots att Jennifer Göransson och Mats Nilsson hade ledningen efter första dagen var det aldrig något snack om vart segern skulle gå. Marielle Svensson och Patrik Jönsson hade en hög och jämn nivå hela tävlingen och det fällde avgörandet. Till slut skrevs segermarginalen till tio slag.

Jennifer och Mats fick istället inrikta sig på att försvara silvret mot jagande Jenny Erlandsson och Torgny Kjellström. De lyckades hålla undan men när åttonde och sista varvet var avslutat visade det sig att Växjöparet hade endast ett slag tillgodo på Jenny och Torgny. Men det räckte  till en silverplats.

I oldtimersklassen blev det inte den rafflande uppgörelse man skulle kunna tro efter första dagen. Linda Lundberg och Lars Josefsson spelade för bra för det. De utökade sin ledning och vann till slut med åtta slag före Bernice Thors och Kenth Björk. Annelie och Martin Lundell hade en bra andra dag i tävlingen och spurtade till sig en bronspeng endast ett slag bakom Bernice och Kenth.

Alla Pristagare

Alla pristagare

Slutresultat

 

151024

HALVTID I MIXED-SM

Linda och Lars

Lars Josefsson och Linda Lundberg

 

Bangolf.se utnämnde Marielle Svensson/Patrik Jönsson till klara favoriter med Jennifer Göransson/Mats Nilsson och Jenny Erlandsson/Torgny Kjellström som outsiders. Dessa tre par ligger i topp men inte i den tippade ordningen. Jennifer och Mats gick på knock direkt och startade med ett 19-varv och hade då fem slags marginal på favoritparet. Detta ytökades till sex slag efter varv två. Marielle och Patrik spelare dock bättre och bättre så upplösningen under söndagen ser ut att bli en rysare. Vi ska heller inte räkna bort Jenny och Torgny som också gjort en bra tävling och kan mycket väl bli det par som till slut drar det längsta strået.

Oldtimersklassen såg från början mera oviss ut och där har ett par som inte nämndes i våra förhandsspekulationer tagit hand om förstaplatsen med ett riktigt bra spel. Ett par där Linda Lundberg spelar bör väl alltid vara en vinnarkandidat men hennes partner, nyblivne oldtimern Lars Josefsson, är ett mera oskrivet kort i dessa sammanhang. Men spelet har uppenbarligen stämt för både Linda och Lars och de har skaffat sig ett slags marginal till Bernice Thors och Kenth Björk på andraplatsen. Lindas och Lars jämnhet är imponerade. De har inte en enda trea på sina fyra varv.Samma gäller för övrigt för Bernice och Kent och det är detta som gjort att dessa två par skaffat sig ett grepp om topplaceringarna.

Vi ser fram emot en spännnande upplösning under söndagen.

Skribent: Bengt Svensson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png