Hoppa till sidans innehåll
Foto: Arrangören Henrik Andersson i aktion på dubbelkullen

MOTIGT FÖR JUNIORERNA I NATIONSCUPEN

15 MAJ 2016 17:18
Tyskland visar musklerna inför J-VM.
  • Uppdaterad: 09 JUN 2016 23:04

Sveriges lag slutade på en femte plats i juniorerns Nationscup. Detta trots att man inte ens kunde komma till start igårdagens kvalspel. Orsaken till det var att Felicia Vikström och Elias Zachariassen var indisponibla för spel på grund av sjukdom. Elias var dock fit for fight till söndagen varför laget kunde återuppstå och i placeringsmatchera göra om de lägsta placeringerna, det vill säga om plats fem till åtta.  

 

I första matchen, vilka alla avgjordes över ett kombivarv, väntade Österrike 3. Fem tappade slag på EB:n men tolv plockade på betongen betydde seger och match om femte plats. Dit hade även Lettland tagit sig och det blev en jämn drabbning. På nytt lyckades Sverige plocka slag på betongen, men denna gång endast tre. Fem slags sänkning på EB-lagvarvet räckte dock för att hålla jämna slag med letterna på det underlaget. Således vinst i matchen med tre slag och en slutgiltig femte plats. Och på ett sätt obesegrade i turneringen. Dock var lagresultaten långtifrån de som presterades av tävlingens toppfyra, där det var dubbelt Tyskland i topp följt av Tjeckien och så hemmanationen Österrike 1 på fjärde plats. Utan tvekan fortsätter Tyskland att vara en stormakt på juniorsidan, och har visat vad man kan inför Junior-VM i augusti. 

 

Eric snittade på betongen strax under 34 medan Henrik snittade strax över. På EB:n var Henrik den starkare av dem två, och även totalt då han var fem slag framför Eric. Elias som endast spelade idag var snittmässigt vassast av alla tre och tia på den raka listan. Dock en bra bit kvar till toppen för de svenska. Ettan på raka listan var över 40 slag före svenskarna som spelade alla varv. 

 

Resultat Nationscupen Juniorer

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png