Hoppa till sidans innehåll

NJORD BLEV BÄSTE SVENSK I CHEB

10 AUG 2018 22:27
Två nya medaljer för våra juniorer
  • Uppdaterad: 11 AUG 2018 08:25

På den tredje tävlingsdagen i Cheb skiftade vädret ordentligt. Tidigare tävlings- och träningsdagar har det varit mycket varmt och soligt på anläggningen. Denna dagen var det betydligt svalare, nästan lite kallt, så coacherna fick visa upp sina kunskaper med att värma upp bollarna till rätt temperaturer.

Nu skulle det individuella slagspelet avgöras efter 3 dagars och 12 varvs tävling, men i år fanns det ytterligare en tävling som skulle få sitt avgörande efter 10 varv, nämligen den mixade partävlingen. Det stod ganska tidigt klart vart guldet och silvret skulle hamna, men om bronset fanns det en möjlighet att det skulle tillfalla ett svenskt par. Kampen stod mellan Eric Bohlin/Jennifer Göransson, Alexander Njord/Felicia Vikström samt två utländska par. Här lyckades Eric och Jennifer hålla de andra paren bakom sig och vinna bronset med några få slags marginal.

På slagspelet för tjejerna lyckades Julia Göransson förbättra gårdagens 15:e placering med två platser och blev därmed klar för lördagens matchspel, dock fick hon inte spela de två sista finalvarven där de nio bästa tjejerna skulle göra upp om medaljerna. De svenska tjejerna fortsatte sitt lugna och stabila spel men tyvärr var de inte riktigt nära någon medalj. Närmast var Jennifer Göransson på en 4:e plats, 4 slag från bronset. Övriga placeringar var Wilma Harrysson på en 5:e plats och Felicia Vikström blev 8:a.

I killklassen såg det länge ut att bli en tysk trippel, men det svänger snabbt i vår sport och det blev en jämn kamp bakom den suveräne tyske spelaren, Silvio Krauss som var bäst på båda underlagen och vann guldet i överlägsen stil. Sju svenska killar fanns med i tävlingen varav sex kom bland de 32 bästa och är därmed kvalificerade för matchspelet.. Till de två finalvarven idag kvalificerade sig fyra av svenskarna, Elias Zachariassen, Johan Rydberg, Eric Bohlin och Alexander Njord. Den sistnämnda står för en fantastisk avslutning då han spikar 5 av de 6 sista banorna på betongen och blandar sig därmed i medaljstriden. Hemmaspelaren Jan Kadlec och holländaren Youri Bottenberg har legat före Alexander Njord tidigare men avslutar tyngre på slutbanorna vilket gör att Alexander passerar båda två och slår de med endast 1 slag. Holländaren var väldigt nära att dela med Alexander då han hade ett bra slag på bana 17, men bollen fick ett rejält koppsläng och därmed försvann hans chans på en medalj. Alexander Njord lyckades att ta bronspengen och var endast ett slag ifrån silverplatsen som tillföll tysken Ole Biegler.

8-10/8, YWC 2018, slagspel, Cheb (CZE)

Foton från finaldagen av individuella slagspelet

Imorgon, lördag är det sista tävlingsdagen, då matchspelet skall avgöras. Banorna det skall spelas på är bana 1,2,5,12,13,14,15,17 och 18 på betongen samt salton, pinnbanan, mushålet, bryggan, liggande koner, klacken, trappan, fönstret och blixten på EB-banorna. 

11/8, YWC 2018, matchspel, Cheb (CZE)

Skribent: Mats Nilsson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png