Hoppa till sidans innehåll
Foto: Nifo AB Banskiss Norrköping

NU BYGGS SM-BANORNA I NORRKÖPING

09 JUN 2016 12:20
Projektledaren hoppas på ett starkt startfält som visar bangolfens attraktivitet.
  • Uppdaterad: 09 JUN 2016 14:00

6-8 juli, eller onsdag-torsdag-fredag spelas SM på Strömsholmen i Norrköping. Det är en ö i Motala Ström som till vardags är hem åt roddklubben, men som även fungerar som länk mellan två gång- och cykelbroar över strömmen. Under SM-Veckan avgörs flera idrotter i närheten. På den gång- och cykelbana som syns på skissen ska det till exempel köras rullskidor.Med andra ord kommer många människor att röra sig i bangolfens absoluta närhet.

- Bana 17 och 18 ligger cirka två meter från gångbanan på ön så chansen är stor att få förbipasserande att stanna och bli engagerade i spelet, säger Hans Bergström  som är Svenska Bangolfförbundets projektledare.

Det blir tredje året som bangolfen är med på SM-Veckan. Men det är första gången som förbundet blir huvudansvarig för tävlingen. Första uppdraget var därför att se till att en anläggning kommer på plats: 

- I detta med en temporär bana så finns det många utmaningar, inte minst finansiella, för ett så litet förbund som SBGF, menar Hans Bergström. Så förberedelserna har handlat mycket om avtal och ekonomi men nu är vi förbi det stadiet och kan koncentrera oss mer på själva tävlingen.

Anläggningen levereras av Nifo AB och ska vara spelklar den 15 juni det vill säga om två veckor. Det är två dagar innan anmälningstiden till tävlingen går ut. Det blir med andra ord svårt att anmäla sig utifrån att man gillar anläggningen.

 - Nu kan vi bara hoppas att det blir ett starkt startfält som kan visa media och publik vilken spännande och attraktiv sport bangolf kan vara, säger Hans Bergström.

 

TV-inspelning blir det preliminärt detta år endast från fredagens matchspelsfinaler. Det finns flera orsaker till detta. En är att man på SVT ser en risk i att slagtävlingen kan vara avgjord och därmed uteblir spänningsmomentet. Ett annat argument från tv-bolaget är att vår geografiska placering i år gör det svårare att samanvända kameror och övrig inspelningsutrustning med andra idrotter.

 

Inbjudan till SM finns att läsa här.

Anmälningsläget kan du se här

SM-Veckans hemsida med information om Idrottskalaset med mera

Logisajt

 

Dag-för-dag SM i Norrköping (med reservation för ändringar)

 

2-3 juli                Anläggningen stängd för allmänheten

4-5 juli                Officiell träning

6-7 juli                Slagspel

8                        Matchspel med TV-sända finaler

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png