Hoppa till sidans innehåll

NYA FÖRBUNDSKAPTENER

26 OKT 2018 17:44
Två nya ledare i förbundet!
  • Uppdaterad: 26 OKT 2018 17:44

Svenska Bangolfförbundet har fått två nya förbundskaptener, vilka är Tom Karlsson Forsberg för Juniorlandslaget och Roger Svensson för Oldtimerslandslaget. Vi vill börja med att tacka de tidigare förbundskaptenerna, Daniel Johansson och Daniel Langenes för de åren de lagt ner och varit en stark bidragande orsak till landets framgångar på mästerskapen.

Förbundet har ställt en del frågor till de nya förbundskaptener där vi vill att de beskriver sig själva, sin hittills bangolfkarriär, bästa bangolfminne och vad som väntar 2019.

 

Tom Karlsson Forsberg

Är 23 år och studerande på Bosöns idrottsfolkhögskola och känner sig mycket privilegierad att få bli den nya förbundskaptenen för juniorerna. 

Min bangolfkarriär startade sommaren 2007 när jag var med i Olofström BGK:s bangolfskola. 2011 blev jag fyra på SM i herrjuniorklassen och fick året därpå debutera i juniorlandslaget och var även med 2013.

2014 var första året som jag fick möjlighet att följa med och vara coach för seniorlandslaget och har därefter varit med samtliga år som coach i något av våra landslag.

2016 var jag med i U23 och vann guld i Portugal samt 2017 blev det silver för Sverige 2 efter att ha förlorat i finalen mot Sverige 1. Idag spelar jag i min moderklubb, Olofströms BGK som just nu ligger i division 1 och nästa år skall jag gå in som en ren bancoach för att vi ska kunna optimera vårt spel. 

Mitt bästa bangolfminne är nog från i år där jag fick vara delaktig när min klubbkamrat, Fredrik Wallin vann guld i oldtimers-EM i Portel i Portugal. 

Junior-EM spelas nästa år inomhus i Liepaja, Lettland på EB. Det är en anläggning som jag aldrig varit på tidigare, men jag vet att landslagen har varit där på olika tävlingar, så jag känner inte mig orolig inför kommande mästerskap. Det kommer inte att vara någon nationscup på banorna innan mästerskapet, men klubben kommer att arrangera en tävling i mars 2019 som vi planerar att deltaga på. Jag kommer att sitta och planera in de tävlingar som jag tycker komma vara viktiga att spela samt att jag kommer hålla en aktiv dialog med spelarna om hur deras säsong både tävling- och träningsmässigt kommer att se ut.

  

Roger Svensson.

Jag är 52 år och är hemmahörande i Enköping. Där bor jag med min fru Kristina och våra två söner, Love och Anton. Till vardags jobbar jag som musiklärare. 

Jag har spelat bangolf sedan 1980, och under dessa år har jag representerat fyra olika klubbar. Bro BGK, Bålsta IF/BGS, Enköping BGK och Tyresö BGK. 

Mina största framgångar som bangolfspelare nåddes när jag spelade i Bålsta. Jag var bland annat delaktig i fyra SM-guld med klubben. Dessutom vann jag en individuell silvermedalj vid EB-SM 1993. Det året var jag även med i seniorlandslaget när VM spelades i Askim. Vid två tillfällen spelade jag även Europacupen med Bålsta. 1991 i Neuendorf (Schweiz), och 1995 i Geldrop (Nederländerna). 

De två senaste åren har jag varit med som coach för OT-landslaget. Förra året i Cheb (Tjeckien), och i år var vi i Portel (Portugal). Det har gett mig erfarenheter av hur det går till på mästerskapen. I år fick vi till exempel uppleva brutal värme och Europas sämsta filtbanor.   

Mitt bästa bangolfminne är från EB-SM i Solna 1993. Dagen innan tävlingen kände jag mig ”klar”. Jag upplevde att jag hade full kontroll på allt, såväl banor som bollar. Tekniken satt på plats och koncentrationen var där. Resultatet blev därefter. Jag kom två. Att ta en individuell medalj kändes enormt stort. Att några dagar senare bli uppringd av dåvarande förbundskapten (Johny Forss), som meddelade att jag var uttagen till landslaget, kommer på en god andraplats bland mina bangolfminnen.

Nästa års OT-EM går i Predazzo i norra Italien, vilket är en stor fördel, eftersom seniorlandslaget precis varit där. Vi vet allt om banorna, dragningar, bollar, hotell etc. Det kommer att spara mycket tid när vi väl kommer dit. Målsättningen kommer att vara medalj för både damer och herrar. 

Hur tänker jag som förbundskapten?

Jag anser att lagbygget är det viktigaste. Där ingår alla spelare och ledare. Jag vill att vi ska åka till Italien som ett lag! Där ska vi vinna eller förlora, åter igen, ”som ett lag.” Vi ska agera sportsligt och ödmjukt. Vi ska peppa, stötta och hjälpa varandra, och ta till vara på allas unika egenskaper och ha trevligt!

Ganska snart kommer jag att ”sondera terrängen” för att se vilka spelare som är tillgängliga och intresserade av att satsa på OT-landslaget under 2019. Jag kommer sedan att ha en ganska tät kontakt med de spelare som är aktuella. 

Mästerskapet spelas på EB/Betong, därför kommer tävlingar på dessa underlag att vara de viktigaste. Det kommer att bli några OBS-tävlingar. När tävlingskalendern är helt klar, meddelar jag vilka tävlingar som jag anser att man bör spela. En OBS-tävling är redan klar, och det är SM i Malmö. 

Jag hoppas att några av er ska få uppleva den euforiska känslan jag hade när en förbundskapten meddelar nyheten om att ”Du ska med till Italien”

 

Skribent: Mats Nilsson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png