Hoppa till sidans innehåll

OLDTIMERS-EM: GULD TILL SVERIGE

07 AUG 2015 18:13
Linda Lundberg bäst när det gäller. Silver till Stefan Björk.
  • Skapad: 07 AUG 2015 18:13

Återigen - bangolf när den är som bäst. Efter att nästan 12 varv spelats var det helt jämnt i både dam och herrklass. Publiken på plats följde spelet andäktigt. Både damerna och herrarna spelade riktigt bra. Var de nervösa så märktes det inte.

Vi börjar med damklassen. Två svenska damer gick till finalvarven. Linda Lundberg och Annelie Lundell. Linda gick in i avslutningsdagen som ledare tillsammans med tyska Nicole Warnecke men efter de två första varven hade Linda tappat ledningen och låg tre slag efter. När det som bäst behövs tar Linda fram sitt toppspel. På dagens tredje varv gör Linda tävlingens enda 18-varv. Nicole spelar också bra men tappar två slag inför den avslutande betongrundan. Skillnaden var nu bara två slag. På bana 13 var Linda ifatt och på bana 14 var hon förbi. Det var oerhört spännande och publiken jublade för varje spik. Det verkliga avgörandet kom sedan när Nicole fick en trea på bana 17. Då hade Linda tre slag att gå på inför sista banan och det kändes inte som att hon skulle darra. Det gjorde hon inte heller utan satte banan säkert. EM-guld till Linda!

Lite i skymundan var annars dagens spelare Annelie Lundell. Medan alla följde den spännande ledartrippeln var Annelie dagens bäste spelare. Hon plockade slag på slag och till slut hade hon gått ifatt tvåan Nicole Warnecke och de delade den platsen när Nicole spelat klart. Sudden om andraplatsen som Annelie förlorade på första banan. Men Annelie kan vara mycket nöjd med sin tävling.

 

Stefan Björk var ende herre att kvalificera sig till att spela de två sista finalvarven. Och som han spelade! 44 på första dubbelrundan är världsklass och högst troligen banrekord i Askim. Stefan fortsatte att spela bra och även här var det andlöst spännande på sista varvet. I mål var Stefan lika med rutinerade österrikaren Reinhard Schuster. Sudden stundade alltså och där följdes till banan fyra. Några ingångsmissar av Stefan spolierade chansen till guld. Trea efter sudden med tre spelare blev tyske Markus Janssen.

Prispall Herrar

 

 

Förbundskapten Daniel Langenes öser beröm över de tre medaljörerna men vill också framhålla hela truppen. Det har varit en väldigt god sammanhållning och inför de två sista varven samlades alla spelare som var utslagna på kullen mellan banorna och lyfte fram de som spelade. Det är en förmån att få leda detta gänget, säger Langenes som också vill hylla bancoacherna. Det är spelarna som ska slå slagen men har de inte rätt preparerade bollar så hjälper inte alltid ett perfekt slag. Inte minst märktes det när Linda drog ifrån och vann. Bollarna var perfekt tempererade och stannade upp just vid suget runt koppen för att sedan rulla i. 

En stor svenskdag med andra ord. Ett guld, ett silver och ett brons. Det är inte ofta det händer när Oldtimers-EM går på kombinationen betong/EB.

Nu gäller det att ladda om till matchspelet som börjar på lördagsmorgonen. Dit är samtliga svenska spelare kvalificerade.

Resultat

Bilder slagspelet

Skribent: Bengt Svensson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png