Hoppa till sidans innehåll
Sveriges dam och herrlag tog silver

OLDTIMERS-EM: SILVER TILL SVENSKARNA

06 AUG 2015 17:44
Hårt om andraplatsen i herrklassen
  • Skapad: 06 AUG 2015 17:44

Bilder Lagtävlingen  torsdag

Tyskarna är alltid bra avslutare. Det bevisade de ännu en gång när lagtävlingen i Oldtimers-EM avslutades. När herrarna startade sin tävling på morgonen ledde Sverige med tre slag. Men det varade inte så länge. Dagens spel hann knappt börja förränn tyskarna hade vänt och tagit ledningen med tio slag. "Tyskarna fick det momentum de ville ha" säger förbundskapten Daniel Langenes. Deras lag vick en kick av att vändningen gick så snabbt samtidigt som svenskarnas humör sjönk. Det gick aldrig att hämta tyskarnas ledning utan de drog ifrån och vann med 22 slag.

"Man kan förlora ett guld eller man kan vinna ett silver" säger Langens. I detta känns det som att Sverige vann ett silver. Det  fanns inte så mycket att göra åt tyskarna när de spelade så bra som de gjorde. Det var framförallt på EB som tyskarna avgjorde. Där hade svenskarna behövt spela bättre för att hänga med.

Kampen mot Österrike om silvret blev riktigt spännande. Det var debutanten Daniel Ågren som ankare mot den rutinerade Reinhard Schuster. Fram till bana 15 på sista varvet som spelades på betongen var det helt jämt. Schuster missade hårfint medan Ågrens boll efter viss tvekan rullade i. Sverige i ledningen med ett slag och det släppte aldrig Daniel. Till slut utökades ledningen till tre slag. Mycket starkt av det svenska ankaret att inte darra mot den respektingivande Reinhard Schuster. Det var bangolf när den är som bäst.

Se slutet på herrarnas lagtävling

 

Det svenska damlaget gjorde en riktigt bra avslutningsdag och knappade in på tyskorna. På de två sista varven tog svenskorna in tio slag på tyskorna men avståndet var lite för stort för att det skulle bli riktigt spännande. Men tyskorna blev åtminstorne lite bekymrade när ledningen minskade.Marginalen blev till slut endast sju slag. Starkt av det svenska laget som bland annat gick 26 i snitt på sista betongvarvet.

Upplösningen på damernas lagtälng


Nu fortsätter tävlingen med den individuella slagspelsfinalen. Först spelas två varv där alla är med sedan spelas två varv med de nio bästa damerna och de femton bästa herrarna.

Linda Lundberg leder damklassen

Linda Lundberg

Bäst till av svenskarna ligger Linda Lundberg som leder damklassen tillsammans med Nicole Warnecke från Tyskland. Vi hoppas på en fullträff av Linda i morgon.

Stefan Björk bäste svenske herre

Stefan Björk

Stefan Björk är bäste svenske herre. Han har bara fyra slag upp till ledande Karl-Heinz Gerwert från Tyskland. Det är lite anmärkningsvärt att det är de tyska lagreserververna som toppar de individuella listorna.

Det kommer säkert att bli en spännande avslutning av slagspelet och vi hoppas på svenska medaljer - kanske av ädlaste valör.

Resultat

Skribent: Bengt Svensson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png