Hoppa till sidans innehåll
Foto: Lars Lindquist

ÖST OCH VÄST SEGRADE I 3-MANNA

26 FEB 2017 14:43
Väst vann juniortävlingen och Öst tog hem segern hos ungdomarna
  • Uppdaterad: 28 FEB 2017 12:29

För andra gången så spelades Ungdoms och Juniortrean samtidigt. Tävlingen spelades denna gång i Vänersborg på Hårdton IK:s EB-banor. Osäkerhet råder om klubben kommer att få behålla sina banor på denna plats så kanske var det sista gången tävlingen spelades där.

Jämfört med förra årets tävling i Landskrona, så var det denna gång glädjande nog fem ungdomslag till start, tre stycken fler än ifjol. Juniortävlingen hade sex lag till start vilket var samma som förra året.

Östs ungdomar med namntillägget ”In i första” lyckades med nöd och näppe försvara sin ledarposition från lördagens spel och tog hem segern med minsta möjliga marginal, endast en poäng före vilt spurtande Syd ”Bazinga” . Östlaget som bestod av Filip Björlund, Love Svensson och Anton Zachariadis-Sandback spelade otroligt jämnt och stabilt genom hela tävlingen. Jämnheten lönade sig denna gång. Hela laget snittade mellan 27,0 och 27,7. Erik Nilsson i Syd ”Bazinga” visade att gårdagens fina spel inte var någon tillfällighet genom att följa upp med en 24:a  och en avslutande 22 runda. Julia Göransson bidrog starkt genom att skärpa  till sitt spel under söndagen.

3-Manna 2017Medaljlagen i 3-Manna-Ungdom Foto: Göran Berg

På tredje plats endast tre poäng bakom Syd slutade Mellansvenskas lag ”Mojjes Mojänger” Här imponerade Jonathan Arab-Ekman och Anton Eriksson med riktigt bra spel. Jonathan var bäst av ungdomarna på raka listan med fina 25,2 i snitt.

Som jag skrev igår så var det riktigt kul att se Västs unga nybörjarlag och den entusiasm de visade när de tog sig an banorna. Ester Eriksson var här ett bevis på att utvecklingen kan gå riktigt fort även i ung ålder. Ester avslutade tävlingen med en fantastisk 29 runda.

 

I Juniortävlingen blev det inte lika dramatiskt. Väst Blå var här ganska överlägsna, trots att de spelade med bara tre man, därmed utan möjlighet att kunna stryka varv. Det går ju bra när man endast hade ett enda varv som inte var grönt. I laget spelade Lukas Larsson, Alexander Njord och Henrik Andersson. Lukas och Alexander var etta och tvåa på raka listan och Henrik spelade jämnt och stabilt hela tävlingen.

Förhandsfavoriterna Öst BGK Sirius spelade också bra men hade lite fler röda varv som till slut blev ödesdigra. Östlaget var till slut fem poäng efter det segrande Västaget.

Striden om tredje platsen blev desto hårdare. Syd Nutella som låg trea efter lördagens spel tappade på femte rundan då de tog noll poäng och var nere på en fjärdeplats inför sista rundan. En bra spurt och 8 poäng räckte dock för att ta tillbaka tredjeplatsen. Ankaret Sebastian Andersson blev tungan på vågen med sitt avslutande 20 varv.

Tävlingarna genomfördes som vanligt i en mycket god anda. Det är lika härligt varje gång att se hur god stämning som råder bland våra bangolfungdomar. De pushar och hejar på varandra på ett härligt sätt. 

Bilder från tävlingen

Resultat 3-Manna Junior-Ungdom 2017

Skribent: Jan-Åke Persson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png