Hoppa till sidans innehåll
Foto: JÅP Östsvenskas vinnande lag 3-manna juniorer Jönköping 2014

ÖSTSVENSKA SEGRADE I 3 MANNA-JUNIORER I JÖNKÖPING

23 FEB 2014 16:16
Sydsvenska 1 tvåa och Nordsvenska på tredje plats
  • Skapad: 23 FEB 2014 16:16

Det blev Östsvenska som tog hem segern då 3-Manna Juniorer avgjordes i Jönköping i helgen. Man kan nästan säga att dom försvarade sin titel fast det var Mellansvenska som vann tävlingen förra året i Asarum. Två tredjedelar av laget Alexander Dahlstedt och Derice Shumilov Susoho ingick nämligen i Mellansvenskas vinnande lag förra året. Den tredje pusselbiten i Östs lag var inlånad ifrån Syd nämligen välmeriterade Anders Brandt.

Stilstudie av Vinnarlaget


Östsvenska kopplade greppet om tävlingen direkt. Full pott de två första omgångarna följdes upp av en andra plats tredje rundan för att sedan avrundas med ännu en fullpoängare under lördagens sista runda. Sydsvenska 1 var det lag som möjligtvis skulle kunna hota Östgrabbarna om de skulle få lite grus i maskineriet. Syd 1 kom nu aldrig riktigt nära trots att man spelade tävlingens bästa runda första varvet på söndagen på 94 slag. Öst var alldeles för jämna och stabila eller vad sägs om lagresultaten 98-100-102-95-101-100 en diff på bara sju slag melan bästa och sämsta varv. Sydsvenska 1 bestående av Markus Carlsson, Marielle Svensson och Markus Nilsson fick nöja sig med andra plats.

Om tredje platsen var det jämnt då Väst och Nordsvenska hade samma poäng inför söndagens avslutande rundor. Möjligtvis var det faktumet att Nordsvenska hade två strykningar per varv som till sist fällde avgörandet i kampen om tredje platsen. Nordsvenska hade ju anmält två lag till tävlingen men tyvärr blev Felicia Vikström sjuk och kunde inte spela så därför fick Nordsvenska denna lilla favör att stryka ett extra varv. 

Markus Nilsson ifrån Syd 1 var bäst individuellt och visade att han utvecklats enormt som spelare de senaste åren. Markus snittade fina 29,0. Andreas Carlsson ifrån Västsvenska visade att han är duktig på filt också (tvåa på EB SM i somras) Andreas var nästbäst på 30,5 i snitt. Vi fick också se en del nya ansikten i de här sammanhangen. Simon Kirkegaard ifrån Syd (Hjelmsjö BGK) tog verkligen chansen och visade att har utveckling i sig. Unge Sebastian Andersson från BGK Linjen imponerade också stort. Sebastian har utvecklats enormt bara sen i somras. I Bergslagenduon Oskar Einan och Filip Springfeldt finns det också stor kapacitet.Även tredjemannen Martin Larsson har spelet i sig. I Nordsvenska finns ju James Lindström som redan etablerad spelare men bakom honom gjorde både Ö-viks Jesper Lindberg och Skönsbergs Erik Sjöström fina insatser.

För övrigt kan man väl säga att det var positivt med åtta anmälda lag. Stämningen mellan spelarna var som vanligt god och vi fick se många fina insatser av våra unga bangolfare. Ibland stämmer inte spelet hundra men det är så det är inom bangolfen. Jag kan i alla fall säga att samtliga dessa juniorer/ungdomar har stora möjligheter att utvecklas med fortsatt tränande och tävlande. 

Nytillträdde förbundskaptenen för juniorerna John Widlert fanns på plats tillsammans med Daniel "Bjarne" Johansson som tillhör ledarstaben för juniorerna.
Dessa båda herrar hittade säkert en hel del löften för framtida landslagsuttagningar. 

Fortsätter bara dessa duktiga ungdomar träna på så ska nog Sverige kunna ge Tyskland en match även fortsättningsvis i de stora mästerskapen

Resultat 3-Manna Juniorer Jönköping

Bilder från tävlingen

Skribent: Jan-Åke Persson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png