Hoppa till sidans innehåll
Dubbelseger för Syd

PREMIÄR FÖR KOMBINERAD UNGDOMS OCH JUNIOR 3-MANNA

21 FEB 2016 17:23
Dubbelseger för Sydsvenka
  • Skapad: 21 FEB 2016 17:23

För första gången så spelades Ungdoms och Juniortrean samtidigt.
Spelplatsen var Landskrona och underlaget filt.
Två st ungdomslag kom till start, vilka var från Öst och Syd. Egentligen var det en rent klubblag från Öst eftersom alla ungdomarna tillhör Tantogårdens BGK.
Tävlingen spelades över 4 varv, 2 varv på lördag eftermiddag och resterande varv på söndag förmiddag.
I ungdomsklassen spelade både B och C-ungdomarna på lätta hinder på 3 banor (Möllbergaren, Örkelljungan och Droppen). I varje lag räknades de tre bästa resultaten per varv, dock hade Syd endast 3 spelare till start eftersom Jonathan Rydberg, Olofströms BGK blev sjuk precis innan avfärd på fredagen.
Även om det blev en klart vinst för Syds Ungdomar, så visade de unga Tantogårdsspelarna upp bra spel emellanåt och under varv 3 var de dessutom bättre än lag Syd och kunde ta sina första poäng. Syd vann Ungdomsklassen med 6-2 och grunden till vinsten la de redan på lördagen då Syds "starttjej", Julia Göransson öppnade med fantastiska 34,32. Hon hade även tillsammans med Jonathan Lindoff(Syd Rosa) flest spik i rad(6 st) under tävlingen. Övriga i det segrande laget var Niklas Hansson och Didrik Ahlqvist. Niklas var den enda i Ungdomsklassen som inte fick spela på lätta hinder på 3 banor eftersom han var A-ungdom, men Niklas imponerade och gör en av sin bättre filttävlingar hittills.
I juniorklassen var det hela 6 st lag och väldigt namnkunniga sådana. Från fjolårets juniorlandslag fanns Filip Springfeldt, Andreas Ekängen, Tommy Fröjd, Jasmin Hansson, Jennifer Göransson, Elias Zachariassen, Eric Bohlin och James Lindström på plats. Bara i Öst fanns det 3 juniorlandslagsspelare och efter dag 1 låg de på en andra plats, endast 1 poäng efter Syd Rosa. Syds andra lag började också bra och hade samma poäng som Öst. Lag Väst som brukar vara med i tätstriderna hade ett tyngre första varv och låg 4 poäng efter ettan.
Övriga lag, Mellan/Nord och Bergslagen var redan avhängda.
Efter tävlingsdagen på lördag så blev det inte mycket vila, utan det fortsatte i ett högt tempo. Majoriteten av lagen åkte iväg till stans mest kända kinarestaurang och åt buffé i väntan på kvällens gemensamma aktivitet - Curling!
Kl 18.00 på kvällen fanns alla spelare och ledare på plats i Curlinghallen. De flesta var novisa i denna sport, vilkte då underlättade med en instruktör på plats. Det blev många skratt och vinglande ute på isen. Som tur var hade alla hjälmar på sig, för att undvika ev skador. Från min synvinkel så ansåg jag att de yngsta hade bättre koll ute på Curlingbanorna.
- Jag trodde inte man kunde bli svett i curling, sa Jon Björklund (ledare för Öst). Men ack så fel han hade.
Efter 1,5 timme i Curlinghallen åkte sedan alla, ganska trötta iväg till sina boende för att se Melodifestivalen, deltävling nr 3. Men det fanns de som somnade innan det sista bidraget hade sjungit klart.
På finaldagen gick det trögt för vissa lag. Syd Lila, som spelade så bra på lördagen hade det betydligt tyngre på söndagen och ramlade ner till en fjärde plats.
Bättre gick det för Väst som verkligen hade fått upp ångan. Framför allt så var det deras unga stjärnskott, Lukas Larsson som visade vägen med sina 2 st 31:or. Lukas blev även 2:an på raka listan och förde upp Väst till plats nr 3 inför finalvarvet och då endast 1 poäng efter Öst.
I Öst finns Elias Zachariassen(boende i Malmö) som gjorde många träningspass i Landskronas inomhushall och det märktes. Elias var överlägsen, klar etta på raka listan och enda spelaren med blått i snitt. Tyvärr räckte det inte hela vägen, utan Öst slutade trean i tävlingen.
Under finalvarvet gick återigen Väst mycket bra och vann sista varvet som förde upp de till silverplatsen.
Segrade gjorde lag, Syd Rosa med Jonathan Lindoff, Jennifer Göransson, Johan Rydberg och Sebastian Andersson. Det segrande konceptet var jämnheten, 3 spelare bland de 7 bästa.
Skribent: Mats Nilsson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png