Hoppa till sidans innehåll

PREMIÄR FÖR SVENSKA SERIEN

11 MAJ 2018 21:50
I helgen spelas första omgången av Svenska Serien på ett antal platser runt om i Sverige. Totalt sett skall ca 450 spelare spela på 12 spelplatser.
  • Skapad: 11 MAJ 2018 21:50

Elitserien spelar sin första omgång på Södertäljes svårspelade eternit. Vädret har varit strålande under träningen även om vinden och temperaturskiftningar ställt till lite problem.

Bangolf.se passade på att kolla läget med några av favoriterna inför årets serie. Carl-Johan Ryner och hans Uppsala siktar främst på att ta sig till den avgörande finalen som spelas i samband med SM i Landskrona. Denna första omgången har Uppsala tvingat klara sig utan tre av sina bästa spelare i form av Fredrik Persson, Anders Ohlsson och Andreas Cederholm. Det är klart att den typen av spelare kommer att saknas säger Calle, men tycker ändå att träningen har sett bra ut. Erik Bohlin gör debut för Uppsala i helgen liksom årets kanske hetaste övergång Dan Trulsson. Calle tror att Skoghall och Tantogården blir de svåraste utmanarna om guldet.

Christian Mellqvist, Skoghall, tycker det har varit lite bekymmer med temperaturskiftningarna under dagen på vissa banor. Det är stor skillnad på om en bana ligger i skuggan eller solen, men vi börjar få ordning på det nu, fortsätter han. Han tycker banorna är lite knepiga och tror att 22-snitt räcker långt i helgen, särskilt om det blir lite blåsigt. Skoghall saknar Filip Svensson denna omgången, men junior-EM guldmedaljören Rasmus Bergqvist gör debut för klubben i elitserien. Christan ser Uppsala som favoriter till guldet, men det kan kanske bli lite jämnare i år, bland annat på grund av att Uppsala saknar några spelare i första omgången.

Jan Strandberg och hans Tantogården har ett delvis nytt lag i år. Janne menar att det naturligtvis är svårt att tappa två så bra spelare som Dan Trulsson och Elias Zachariasssen, men tror att de nyförvärven man fått i form av bland annat Peter Eisenschmidt kommer kunna kompensera en del. Janne tror inte riktigt på att man kommer tampas om guldet men platserna 2-4 skall kan kämpa om. Han resonerar vidare att spelformen med avslutning med SM känns spännande och som ett steg i rätt riktning och eftersom det är en ren guldfinal där så räcker det med att vara bland de två bästa där för att ha en stor chans på guldet.

Sjöviken och hemmalaget Södertälje är nykomlingar i årets elitserie, båda dock med gott om meriter från tidigare år, så det kan bli ganska tufft efter de tre förhandsfavoriterna.

Div 1 Södra spelar sin första omgång på Hagas filt. I den serien är nog Gullbergsbros blandning av gammalt och ungt på förhand favoriter till segern, men både Olofström, Haga och Malmö vill nog blanda sig i detta.

Div 1 Norra spelar sin första omgång i Nyköping på filt. Serien ser på förhand ganska jämn ut men kanske är Örebros rutinerade gäng favoriter ännu en gång. Skellefteå, Köping och Skoghall 2 är nog de främsta utmanarna.

Resultat Elitserien

Resultat Div 1 Norra

Resultat Div 1 Södra

Skribent: Hans Bergström
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png