Hoppa till sidans innehåll

PREMIÄR FÖR SVENSKA SERIEN I HELGEN

11 MAJ 2017 18:02
Ett säkert vårtecken är när Svenska Serien drar igång, men i år undrar många när våren skall komma och om Skoghall mäktar med att försvara sitt Guld från ifjol.
  • Uppdaterad: 15 MAJ 2017 11:41

Elitseriens första omgång spelas på Örebros filtbanor, vilket det även gjordes för 2 år sedan. Då gjorde unge Elias Zachariassen, Tantogårdens BGK debut i Elitserien och vilken debut han gjorde! Han blev totalbäst på raka listan med sina 32,9 i snitt. 

Jag frågade Elias i onsdags om formen och hur läget var i laget inför seriepremiären;

- Hej! Läget i truppen är bra, vi har tränat en halv träningsdag och har redan spelat ett par träningsvarv med klart godkända resultat. Vad gäller formen så är den tyvärr inte lika bra som för 2 år sedan, då mina förberedelser inför säsongen inte har varit optimala, med endast ett fåtal träningspass sedan VM i Bishofshofen.

I år är det hela 3 st nykomlingar i Elitserien. Örebro och Kungälv vann sina respektive division 1-serier, medan Haga BGK fick en extra plats tack vare att Sundsvalls BGK drog sig ur serien. Jag frågade Christian Olsson, Haga BGK om deras chanser i serien samt hur läget är i laget;

-Ja halva laget ska träna i Örebro idag(läs torsdag). Annars var vi hela laget där på valborg och 1a maj och spela en klubbtävling. Det har blivit mycket spel inför 1a omgånen så det känns bra och vårt mål är att ta 6 poäng.

Trots att Skoghalls BGK vann Elitserien ifjol, så är Uppsala BGK ändå de stora favoriterna. De är revanschsugna samt att de brukar trivas på filtbanorna i Örebro. Sist det begavs sig på denna anläggning, 2015 tog Uppsala BGK fullt och det lutar åt samma resultat även i år. Främsta utmanare till Uppsala BGK är givetvis Skoghalls BGK. Dock kan Tyresö bli en obehaglig överraskning för många lag i helgen eftersom de har förstärkt laget med Stefan Viberg, Örebro BGK och Mikael Karlsson, MGK 49 Nyköping.

 

I Söderettan som inleder med en filtomgång i Malmö ser Sjöviken starkast ut pga förstärkningen i laget genom den lugna & trygga, Peter Ericsson. De främsta utmanarna blir Göteborgslagen, Gullbergsbro och Askim. 

I Norrettan finns en mycket intressant nykomling, Skellefteå  BGK som bl a förstärkt med rutinerade, Magnus Mårtensson, Sundsvalls BGK. Men Södertälje BGK med fjolårets SM-vinnare i slagspel, Robin Andersson är klara favoriter till seriesegern. Serien startar med en filtomgång i Eskilstuna.

Skribent: Mats Nilsson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png