Hoppa till sidans innehåll

PREMIÄR FÖR SVENSKA SERIEN OCH MOS SOM UNDERLAG

11 MAJ 2019 10:51
I helgen spelas den första omgången av Svenska Serien på 13 platser runt om i Sverige. Alltid spännande när serien drar igång och i år är det även premiär för MOS som underlag och det blir division 1 som kommer att ta sig an detta.
  • Skapad: 11 MAJ 2019 10:51

Elitserien spelar sin första omgång på Tyresös filtbanor. Bangolf.se kollade läget med några av lagen inför årets serie.

Ulf Kristiansson, Skoghall:
Fyra av oss kom upp redan vid lunch på onsdagen. Resterande två personer kom på kvällen. Det har varit kallt att träna onsdag och torsdag, framför allt beroende på den kalla temperaturen men också för den hårda blåst det var de två inledande dagarna. Under fredagen däremot så har det varit mycket bättre, dels temperaturmässigt men även för att det inte blåst så mycket. Vi har spelat många räknevarv och känner oss redo för morgondagen. Vi är alla jämna i laget spelmässigt så det kommer bli svårt för vår coach att ta ut laget inför första matchen. Men oavsett så känns det bra då vi alla i laget vet att vi kommer få en stabil reserv som kan hoppa in om det skulle behövas. Det känns som att Uppsala är det lag vi kommer att ha mest kämpigt emot då deras laguppställning är mycket stark, som väntat. Vi hoppas att vi kommer ha vädret med oss under helgen och med en relativt lätt filtanläggning så kommer många låga blå varv att dyka upp under denna helg.

James Lindström, Tantogården:
Skoghall och Uppsala är som vanligt att räkna med som högst tippade men även Tyresö på filt och hemmaplan borde vara farliga. Men jag tror nästan att alla lag kommer att ha något att komma med på dessa banor!Träningsförhållandena har varit okej för att vara i maj månad men James säger som Uffe att det varit riktigt kallt och blåsigt. Han har även kollat väderleksrapporten och enligt den ska det bli liknande förhållanden i helgen så lagen bör ha kunnat anpassa sig till klimatet.

Carl-Johan Ryner, Uppsala:
Onsdagens träning var riktigt jobbig med mycket blåst, men fredagen gick fint och vi börjar få kontroll på det mesta. Vi närmar oss lagsnitt på under 28 och när det blir skarpt läge så brukar vi sänka ytterligare, så det känns bra.
Banorna är lätta, vilket inte är någon fördel för oss när det är matchspel, men vi får in med inställningen att vi ska åka härifrån med 14 poäng.

Div 1 norra
Här är det alltså premiäromgång på underlaget MOS och det hos Sundsvalls Bangolfklubb.

Arrangerande klubb tycker det är spännande och motiverande att vara först ut med MOS. Prioritering har legat på att göra så att alla lag känner sig så välkomna som möjligt med en förståelse för att underlaget är nytt för de flesta.

SBGF frågade Sundsvall ifall de kommer att ha en fördel gentemot alla andra denna omgången som arrangör. Vi fick till svar att alla lag som har hemmaomgång har ju såklart en liten fördel men samtidigt att matcherna på just MOS kommer att bli otroligt jämna mellan alla lagen, då det skiljer få slag mellan ett bra och ett dåligt resultat.

SBGF fick även reda på att här inte finns några direkta svårigheter där man kan tappa många slag på anläggningen, utan istället berättades det att det är viktigt att undvika 3:or på alla banor då det överallt kan innebära 2 tappade slag. En jämn och intensiv omgång kan nog därför utlovas i norr.

Division 1 södra
Även här spelas alltså första omgången på MOS och det på Gullbergsbros vackra anläggning i Göteborg. Det har varit full aktivitet med engagerade spelare för träning under ett par intensiva dagar.

Mellan träningsvarven har jag passat på att prata med många spelare som är nya på underlaget. Om några var tveksamma till en början så kändes det väldigt positivt under fredag eftermiddag och kommentarer som att det är riktigt kul och att det känns bra har varit många.
Här finns främst en bana som säkert kan ställa till det för en hel del spelare och det är bana 17 (tårtan). Här gäller det att både riktning och fart är perfekt för att få bollen att orka ta sig upp till högsta platån och stanna kvar där.

Alla divisioner hittas under Veckans Online och Elitserien och Div 1 har du länkar till här:

Elitserien Tyresö (filt)

Division 1 Norra, Sundsvall (MOS)

Division 1 Södra, Gullbergsbro (MOS)

Foton från MOS-anläggningen i Gullbergsbro

Skribent: Agneta Harrysson
E-post: Adressen Gömd

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png