Hoppa till sidans innehåll

RASMUS BERGQVIST GULDMEDALJÖR I MATCHSPELET

05 AUG 2017 18:50
Felicia Vikström missade bronset efter sudden
  • Uppdaterad: 07 AUG 2017 08:27

Det blev ytterligare en bra svenskdag när Junior-EM i Askim idag avslutades med matchspelet. 

Det var härliga scener som utspelade sig på betongens bana 17 efter att Rasmus säkrat GULDET i killarnas matchspel. Det blev en stenhård final mot Norges Erik Hovind Fause som avgjordes först på sista banan. Rasmus ryckte snabbt åt sig en 3-0 ledning men Erik hade lång ifrån gett upp utan kämpade bara vidare. På romben (bana 7 på eb:n) vann han sin första bana. Rasmus bommade bana 4 på betongen och plötsligt var ställningen 3-2. Därefter följdes de åt till sista banan på betongen. Där satte Rasmus den avgörande spiken. Tre övriga svenskar var i kvartsfinal, Alexander Njord, Lukas Larsson och gårdagens slagspelsvinnare James Lindström men alla fick respass i densamma.

Se Finalmatchen hos killarna nedan

Matchspelsfinalen YEC 2017 from SBGF on Vimeo.


Hos tjejerna hade Sverige bara Felicia Vikström med i semifinalen. Felicia åkte här på en 3-5 förlust mot matchspelets stora överraskning Liza Marie Zitz ifrån Österrike. Liza-Marie vann sedan även en jämn finalmatch mot en annan överraskning Yulia Korytina, Ryssland. Felicia fick tuffast tänkbara motstånd i matchen om tredje pris där hon ställdes mot slagspelsmästarinnan Sara Schumacher, Tyskland. Felicia hade länge greppet om bronset men tyskan vann tre av de fem sista banorna och kvitterade därmed Felicias 4-1 ledning. I sudden vann sedan Sara på andra bana på eb:n som var bryggan. En riktigt stark insats av Felicia som tyvärr fick nöja sig med den så förhatliga fjärdeplatsen. Jennifer Göransson och Wilma Harrysson åkte ut redan i första matchen. Extra surt för Jennifer som hade en 4-0 ledning mot Yulia Korytina men ändå fick ge sig i sudden. Jasmin Hansson förlorade en jämn match mot Felicia i kvarten.

Denna nyhet kommer att uppdateras senare med bilder m.m från dagen.

Foton från Matchspelet

Foton från Prisutdelningen

Resultat YEC 2017 Matchspelet


Matchspelet OT-EM i Cheb

Inte heller den sista dagen av OT-EM i Cheb blev det några svenska medaljer. Linda Lundberg var närmast men åkte ut i en tuff kvartsfinal mot tyskan Ellen Galleinus. Annelie Lundell åkte på en knapp förlust i första matchen mot Italiens Antonella Flamini.

I herrarnas matchspel förlorade Daniel Ågren i första matchen mot mästerskapets danska överraskningsman, Erling Jensen. Stefan Björk besegrade hemmanationens Robert Holzel i första matchen men fick sedan stryk av Roman Kobisch, Tyskland i sextondelen. 

Förbundskapten Daniel Langenes analys av mästerskapet är att det helt enkelt var banor som inte passade de svenska spelarna. Förberedelserna var bra så vi har inget att skylla på. Det var helt enkelt inte vårt mästerskap avslutar Daniel.

Resultat OT-EM Cheb 2017 Matchspelet

Skribent: Jan-Åke Persson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png