Hoppa till sidans innehåll

SERIEOMGÅNG 2 ÄR NU IGÅNG

08 JUN 2019 22:53
Inför andra omgången av svenska serien låg Uppsala BGK i topp i elitserien och det var jämnt mellan lagen. Nu, efter första dagens spel har Uppsala dragit ifrån övriga en del medan det är väldigt jämnt mellan övriga lag.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2019 22:53

Efter en hel del teknikstrul för media så kan till slut en liten rapport från seriespelet presenteras.

Elitserien spelas denna omgång på Tantogårdens betonganläggning. Första dagen blev Uppsalas dag, då de vann samtliga sina matcher och tog hem full pott med 8 poäng och nu har 20 poäng. Tyresö som efter första omgången låg på andra plats halkade idag ner en bit i tabellen, då de inte lyckades spela hem någon av sina matcher. För Skoghall, Jönköping och Tantogården blev det 2 vinster och 2 förluster var och därmed hittar vi nu Skoghall på andra plats och Jönköping på tredje. Hur tabellen kommer att se ut imorgon eftermiddag återstår att se.

Division 1 södra spelar på Malmös EB-anläggning, där årets SM kommer att spelas. Dagens spel har inte utgjort någon större förändring av tabellen utan här är det fortsatt Gullbergsbro som ligger i topp med en något utökad ledning med nu 6 poängs ledning för tvåan Askim och trean Malmö.

Division 1 Norra spelas i Örebro och Trängens IP. Här har Örebro avancerat i tabellen efter 3 vinster och 6 poäng på sina hemmabanor och gått från åttonde till femte plats. Här har även hänt en del bland övriga lags platser. Sundsvall har övertagit förstaplatsen och petat ner Mosås till andra plats men dock endast med 1 poängs skillnad. Kvar på tredje plats ligger Skoghall.

Inför helgens spel meddelades följande från Södertäljes, Simon Levander.

Filtanläggningen håller reletivt hög svårighetsgrad, där tvåor är mycket gångbart då det inte finns allt för många klara spikchanser. Ett resultat under 36 slag är därför mycket konkurrenskraftigt. Träningsmängden bland alla lagen har varierat, framförallt då ett smärre oväder drog in under fredagseftermiddagen och träningen limiterades fram till 13 p g a åskskurar.
Under torsdagen var alla lagen utom Eskilstuna och Nyköping närvarade och lagen fick då spela på banorna i ca. 27 graders värme. Helgen ser ut att hålla samma tema på väderfronten, så trots blandad träning, kan det öppna upp till spännande kamper i varje match.
Favoritskap måste ändå hemmalagen Örebro och Mosås inneha. Örebro som fick en tung start i Sundsvall har ett gyllene tillfälle att återta mark i tabellen, medan Mosås fortsatt kan hålla stabil mark i tabellens övre del. Men som tidigare nämnts, denna omgången är alla lags omgång och inför sista omgången på Södertäljes EB kan listan se helt annorlunda ut. En intressant helg i Division 1 Norra är att vänta

Du följer  elitserien och division 1 på följande länkar och övriga divisioner hittar du som vanligt under veckans online.

Elitserien, Tantogården

Div 1 Södra, Malmö

Div 1 Norra, Örebro

Foton:

Foton från Div 1 Södra, Malmö under fredagens träning

Skribent: Agneta Harrysson
E-post: Adressen Gömd

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png