Hoppa till sidans innehåll
Foto: Annelie Larsson Roger Niord

Silver till båda lagen i OT-EM

07 AUG 2011 11:09
Mycket stor framgång för Sverige men åt Tyskland fanns inget att göra
  • Skapad: 07 AUG 2011 11:09

Sveriges position som stormakt i bangolfen stärks på alla nivåer. Även i europamästerskapen för oldtimers som spelas i Künzell i Tyskland blev det dubbla silvermedaljer för lagen, men åt hemmanationen fanns inte mycket att göra.

Direkt efter tävlingen fick bangolf.se prata med en strålande glad förbundskapten, Stig Pettersson, som var stolt bortom ord över prestationerna.

- Med de förutsättningarna vi hade här så är detta nog bland det bästa vi någonsin gjort i de här sammanhangen. Åtminstone på de här underlagen, säger Stig.
Han ger beröm åt samtliga spelare, men väljer också att framhäva reserverna, trots att deras resultat inte räknats in i lagtävlingen.
- Linda Iversen har varit helt fantastisk och det visar hur viktiga reserverna också är i lagspelet. Även Tomas Sennerby som varit reserv i herrlaget har skött sig kanon, säger Stig.


Ot-herrarna
Glada, goa OT-gubbar efter storspelet i Künzell. Bakre raden från vänster: Kenth Björk, Morgan Munther, Peter Nordin, Martin Lundell, Roger Niord, Jan-Åke Persson och Stig Pettersson. Främre raden från vänster: Peter Söderlund och Tomas Sennerby. FOTO: Annelie Larsson

Frågan är om inte de svenska herrarna rentav hade kunnat matcha Tyskland fullt ut om förberedelserna varit bättre.
Efter första dagens fyra varv skiljde det 17 slag mellan lagen. I dagens två varv tappade Sverige bara fyra slag och vann t.o.m sista eb-varvet!
Och avståndet till bronsplatsen som igår var blott tre slag utökades rejält idag. Bronsvinnande Schweiz slutade nämligen 15 slag efter Sverige.
Individuellt är Jan-Åke Persson fortfarande tvåa, men nu ensam, blott två slag efter ledande Markus Janssen, Tyskland. Martin Lundell och Peter Nordin delar femteplatsen sedan Nordin gjort en mäktig dubbelrond på 44 slag i dagens spel. Den svenske reserven Thomas Sennerby fortsätter att spela starkt och är 16:e man individuellt. Peter Söderlund, 19:e, Morgan Munther, 30:e och Roger Niord, 36:e.

Ot-damerna
Härliga silvertjejer med sina glada coachgubbar. Bakre raden från vänster. Bernice Thors, Lennart Gustavsson, Per Mattsson, Linda Iversen. Främre raden från vänster: Annelie Larsson och Linda Lundberg. FOTO: Martin Lundell


De svenska damerna gjorde också en fenomenal insats och lyckades ta hem silvret på de två sista varven. Laget låg trea inför avslutningsdagen, men lyckades plocka in Östterike och slog dem till slut med 10 slag. Men trots den svenska prestationen går det inte att komma ifrån att Tyskland var helt överlägset. Segermarginalen skrevs till 39 slag.

Individuellt ligger Linda Lundberg, 3:a, Bernice Thors, 9:a, reserven Linda Iversen 14:e och Annelie Larsson, 16:e.

Bilder( FOTO: Annelie Larsson och Martin Lundell)

Resultat 10-12 augusti

Hemsida för OT-EM (tyska)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Onsdag 10 augusti.


Förbundskapten Stig Pettersson önskade sig en bra start dagen före OT-EM inleddes i tyska Künzell. Och Stig fick det han ville! De svenska herrarna ligger efter första dagens spel tvåa efter hemmanationen Tyskland och damerna är trea, blott två slag från silverplatsen. Individuellt är Jan-Åke Persson, Sjöviken, delad tvåa bland herrarna, endast ett slag efter ledande Karl-Heinz Gerwert, Tyskland och på damsidan är Linda Lundberg, delad tvåa, endast ett slag efter Gaby Rahmlow, Tyskland.

De svenska herrarna (Jan-Åke Persson, Morgan Munther, Peter Nordin, Martin Lundell, Peter Söderlund, Roger Niord samt spelande reserven Thomas Sennerby) är 17 slag efter ledande Tyskland. Som så ofta förr i dessa sammanhang hade denna ledning kunnat vara mindre om Sennerby spelat framför Niord då Thomas är åtta slag bättre än Roger, men så är det även i det tyska laget där reserven Bernhard Kreutter är sju slag bättre än rutinerade Hans Rolf Wageck.
Svenskarna har bara tre slag ner till jagande Schweiz som överraskat med jämnt och stabilt spel. Tjeckien är fyra, åtta slag bakom Schweiz.

På damsidan är Tyskland mördande överlägset, framförallt i spelet på eb. Svenskorna (Linda Lundberg, Bernice Thors, Annelie Larsson och spelande reserven Linda Iversen) har idag tappat endast två slag på de två betongvarven gentemot tyskorna, men hela 20 slag på de två eb-varven.
Även på damsidan är det så att reserven (Linda Iversen) idag gått bättre än en av de ordinarie (Annelie Larsson), men inte ens i teorin hade ett sådant byte räckt för att slå tyskorna som de spelat idag.

Vädret är inte stabilt i Künzell och därför beslöts att det skulle spelas fyra varv idag istället för de tre som var planerade i schemat. Svenskorna har nu 22 slag upp till ledande Tyskland och det blir svårt att ta igen på de två varv som är kvar av lagtävlingen imorgon. Men det är bara två slag upp till Österrike som ligger tvåa och det kan bli en intressant strid att följa imorgon. Fyra bakom Sverige är Italien som är elva slag efter.

 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

 

10-13 augusti avgörs årets europamästerskap för oldtimers i tyska Künzell. Underlagen är betong och europabana. Med andra ord; det kan inte bli svårare att möta suveränerna från Tyskland!

- Nej, så är det givetvis, men samtidigt så är jag så nöjd med de lag jag har med mig ner så det här ska bli spännande, säger förbundskapten Stig Pettersson.

Sedan flera år tillbaka har förbundet valt att inte satsa pengar på att skicka våra oldtimerslandslag till den förberedande nationscupen och detta har varje år gett ett underläge gentemot de övriga nationerna som prioriterar oldtimersverksamheten högre än vad Sverige gör.
Men i år har Stig Pettersson hittat en ny lösning för att kunna förbereda sig bättre. Han skickade nämligen ner en förtrupp bestående av sjövikens Jan-Åke Persson och sundsvalls Peter Nordin några dagar före de övriga så när de övriga kom ner hade många dessänger redan hittats.

Men både måndagen och stora delar av tisdagen har regnat bort och detta har givetvis stört förberedelserna.

Stig Pettersson gav bangolf.se en kort rapport via telefon på tisdagskvällen:

- Vi har haft enorm nytta av att "Släggan" och Nordin åkte ner några dagar innan. Det har gett oss en trygghet i hur vi ska spela banorna. Sen har regnandet ställt till problem och gjort det svårt att hitta exakt rätt på några få banor när det gäller bollval, men vi är ändå väl förberedda.

Stig öser också beröm över sin trupp där stämningen är på absolut topp. Något som brukar göra svenska lag ännu starkare:

- Det är ett helt fantastiskt gäng och nu hoppas jag bara att vi kan få en bra start på tävlingen imorgon. Om vi är med från början kan det sätta press på motståndarna, inte minst då på hemmaspelarna, säger Stig.

DSC05657

De svenska lagen ställer upp enligt följande:

Linda Lundberg, Gullbergsbro
Annelie Larsson, Gullbergsbro
Bernice Thors, Gullbergsbro
Linda Iversen, Sjöviken (inleder som spelande reserv)

Herrlaget:

Jan-Åke Persson, Sjöviken
Morgan Munther, Sundsvall
Peter Nordin, Sundsvall
Martin Lundell, Gullbergsbro
Peter Söderlund, Sundsvall
Roger Niord, Gullbergsbro
Thomas Sennerby, Gullbergsbro (inleder som spelande reserv)

Tävlingarna startar på onsdag och givetvis är Tyskland stora favoriter såväl på herr- som på damsidan.

- Jag hoppas och tror att vi ska kunna vara med och slåss om medaljerna ändå, lovar Stig Pettersson.Skribent: Anders Nilsson

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-2 300x423.pngExtramaterial.
Att rapportera LOK-stöd, Fritidsbanken och strategisk plan
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png