Hoppa till sidans innehåll

SILVER TILL JAMES LINDSTRÖM

12 AUG 2016 20:22
Förlorade dramatiskt suddenavgörande
  • Uppdaterad: 13 AUG 2016 01:14

Tredje dagen och slagspelet skulle avgöras. Fortfarande ingen värme, bara drygt 10 grader och tidvis lätt duggregn. Men svenska spelarna inledde bra och samtliga klarade sig vidare till lördagens matchspel.

Till finalvarven i slagspelet fick vi med tre tjejer och fem killar. Av dessa var det en som lyckades ta sig upp på prispallen och få en medalj. Efter en gastkramande uppgörelse som slutade med suddenavgörande lyckades James Lindström erövra en silvermedalj. Men det var ack så nära att det blev ett guld. På bana 18, liggande koner, hade han chansen att avgöra men bollen ville inte gå i. I stället blev det tjecken Ondrej Skaloud, den regerande europamästaren, som tog hem det hela genom vinst på bana 1.

Bästa svenska tjej blev Jennifer Göransson som efter en stark sistadag hamnade på femteplats. Vann här gjorde tjeckiskan Alena Dolezelova, den regerande europamästarinnan.

Slutresultat killar:
1. Ondrej Skaloud 309
2. James Lindström 309
3. Manuel Szablikowski 310

  9. Elias
12. Eric
13. Lukas
14. Tommy
22. Andreas
31. Henrik


Tjejer:
1. Alena Dolezelova 320
2. Sarah Schumacher 324
3. Michaela Zwirlein 328

 5. Jennifer
 7. Jasmin
 8. Felicia
14. WilmaFörbundskaptenens kommentarer:
-Det har varit en lång dag, men det känns jätteroligt med James silver även om det också känns snöpligt att det inte blev guld. Han har gjort det fantastiskt bra. Jag är sjukt imponerad av hans styrka där, i slutbanorna framför allt. Att spela med den pressen efter att ha varit i ledning nästan hela tävlingen. Det är små marginaler på slutet, jag var nästan säker på att bollen skulle rulla i på bana 18.

-Jag tycker överlag att vi gör en bra dag i dag, det är många svenskar som spelar bra. Det är skönt inför morgondagen att de visar att vi är på tå och att det ska komma nya medaljer då. 5 killar och 3 tjejer i superfinal det var länge sedan vi hade, en stor framgång det också. Det visar på bredden och Jennifer kom femma, inte så långt från bronset. Jättebra turnering av henne också!

-Alla gick vidare till cupspelet också, det var glädjande. Annars brukar det alltid vara någon som faller ur. Henke visar styrka i slutet när han precis tar sig vidare, det var riktigt kul.

-Vi börjar om från noll i morgon och då är det hetast under den dagen som kommer att vinna. Jag hoppas att det är någon svensk och tror att vi har stora möjligheter att ta medaljer.

-Slutligen vill jag ännu en gång hylla James för hans insatser under turneringen.

Resultatlänk till Morgondagens matchspel 

Skribent: Ulf Hansson

  Resultatlänk Lag-Slagspel J-VM 2016 Bischofshofen AUT

Här följer du J-VM på Facebook

 Instagram

Kamera Bilder Tävlingsdag 3 

Skribent: Jan-Åke Persson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png