Hoppa till sidans innehåll

SKOGHALL BRÖT UPPSALAS SVIT

24 JUL 2016 14:46
Skoghall lyckades hålla undan för jagande Uppsala och vinna Elitserien för första gången. För Uppsala var det första gången sedan 2004 som man inte vann. Så sviten stannade på elva raka.
  • Uppdaterad: 01 AUG 2016 12:14

Inför helgen var den stora frågan om Skoghalls 4-poängsledning skulle räcka. Uppsala behövde hjälp från något annat lag om man skulle hinna ikapp. På Sjövikens svåra eternit i tryckande värme fanns det på förhand stora möjligheter till överraskande resultat.

Redan i första matchen fick ett blekt Skoghall storstryk av Jönköping med hela 15 slag. Samtidigt visade Uppsala musklerna genom att starta med helgens lägsta varv på 103 slag. Helt plötsligt så hade Uppsala slagläge med bättre slagantal och bara 2 poäng efter. I andra matchen fick Skoghall bara oavgjort mot Tyresö på ganska höga 120 slag och Uppsala vann sin match mot Södertälje. Men i tredje omgången kom vändningen för Skoghall. Mot hemmalaget Sjöviken stämde spelet bättre och man tog helgens första vinst på övertygande 108 slag. Samtidigt stod Tantogården för en liten skräll då man besegrade Uppsala med ett slag i en av helgens bästa matcher 106-107.

Efter detta vann båda lagen två matcher var och i den sjätte omgången skulle en vinst för Skoghall mot Tantogården innebära ett ointagligt trepoängs-försprång inför den sista matchen mot Uppsala. Och även om det satt hårt inne så fixade Filiph Johansson genom en spik på avslutande blixten en vinst med ett slag och därmed även ett historiskt SM-guld till värmlänningarna.

Den betydelselösa seriefinalen vanns sedan av Uppsala och segermarginalen för Skoghall blev till slut 1 poäng.

Karin Olsson i Uppsala stod för helgens bästa avslutning med 30 raka spikar efter sitt inhopp på bana 7 varv 6. Tillsammans med helgens gigant Carl-Johan Ryner var Karins 18-varv i den sista matchen helgens enda två artonvarv på den svåra EBn i Sjöviken.

 Carl-Johan och Karin gick båda 18

Carl-Johans snitt på 19,9 är riktigt imponerande och han var hela 6 slag bättre än tvåan Filiph Johansson på den raka listan.

Trea kom Tantogården som genom bra spel tog sig förbi Sundsvall som slutade fyra. I botten får Sjöviken och Södertälje lämna elitserien.

I division ett Norra avslutandes serien på betongen i Tantogården och Örebro och Haga fick efter bra spel spela en helt avgörande match om elitseriematchen. Denna jämna match vann till slut Örebro och kunde sedan på bättre slagantal ta hem elitserieplasten åter en gång.

I division ett Södra tog Kungälv steget upp igen efter idel vinster på avslutande EBn på hemmaplan. Serien vanns till slut med hela tio poäng efter bra spel på de hårda underlagen.

Foto: Bruno Simonsen

Bilder Elitserien

Resultat:

Elitserien Sjöviken
Div I Norra Tantogården
Div I Södra Kungälv

Skribent: Hans Bergström
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png