Hoppa till sidans innehåll

SKOGHALL HÅLLER AVSTÅNDET

11 JUN 2017 19:52
Skoghall tog i helgen ett rejält grepp om guldet i Elitserien genom att på Uppsalas hemmaplan ta 12 av 14 poäng och behålla sitt försprång på 4 poäng gentemot Uppsala.
  • Skapad: 11 JUN 2017 19:52

Det var annars hemmalaget som såg absolut starkast ut överlag i helgen. Uppsala radade upp segrar och hade även klart bäst snitt ända fram till sista matchen mot just Skoghall. I den avslutande seriefinalen fick Skoghall en mycket bra start samtidigt som Uppsala fick en bedrövlig start. Redan efter 10 spelade banor var Uppsala fem slag efter. Skoghall såg sin chans och lät verkligen inte Uppsala få komma närmare. De tre sista spelarna hade tillsammans enbart en tvåa på de femton första banorna sista varvet. Inte lätt att plocka slag då, inte ens för Carl-Johan Ryner, Anders Olsson och Lars Brown.

Så Uppsala fick se sig besegrat till slut med 8 slag och gjorde sitt klart högsta resultat i helgen på 112 slag. Skoghall som gjorde sin bästa match i helgen i seriefinalen på 104 slag har nu kvar sin fyrapoängsmarginal inför den avslutande omgången på Jönköpings nya betongbana. Detta trotts att de kostade på sig att förlora mot Kungälv i den fjärde matchen.

Efter Skoghall och Uppsala gjorde återigen Kungälv en stark helg och fick ihop 8 poäng och är klar trea i tabellen. Tyresö fortsätter spela bra och ligger nu fyra på 14 poäng. Samma poäng har Tantogården som tog 8 poäng i helgen.

I botten är det tre lag som gör upp och e sjätteplatsen och förnyat kontrakt. Haga ligger på denna sjätteplats just nu på 8 poäng. Dock har Jönköping samma poäng och hemmaplan i sista omgången så det kan bli tufft för Haga. På sista plats ligger Örebro som inte riktigt räckte till i helgen och fick åka hem utan några poäng att lägga till de två som de tog på hemmaplan i första omgången.

Bäst individuellt i helgen blev Kungälvs Aki Sillman på fina 19,9 i snitt. Efter Aki följde de tre Uppsalaspelarna Carl-Johan Ryner (20,0) , Ander Olsson (20,1) och Lars Brown på (20,4).

I division ett Södra spelades de två återstående varven på söndag i en ovanlig form, nämligen med masstart. Beslutet togs då väderutsikterna för betongen i Askim såg dystra ut inför söndagen och man helt enkelt ville spara tid. Gullbergsbro kunde genom att ta fullt pott i helgen göra serien spännande och är nu bara 2 poäng bakom serieledarna Sjöviken. Noterbart är att det var 2 pojkar A som toppade den raka listan med Lukas Larsson från Gullbergbro på 26,8 i snitt strax för Sjövikens stjärnskott Alexander Malina på 27,0. Även på femte plats i den raka listan hittar vi en pojkar A genom Gullbergsbros Alexander Njord med 27,8 i snitt. Det är väl en inte alltför vågad gissning att vi återser flera av dessa lovande ynglingar på Askim igen i augusti. Tommy Persson i Linjen stod för en tangering av banrekordet på 22 slag men fick till slut en hög diff på 19 slag då han avslutade betydligt tyngre på söndagen med 41.

I division ett Norra kunde Skoghalls andralag genom full pott på hemmaplan ta över serieledningen från Södertälje. Södertälje fick med sig 10 poäng och är nu 4 poäng efter Skoghall 2. Skellefteå gjorde en mycket bra omgång och var inte långt efter hemmalaget i snitt och fick med sig 10 poäng. Detta gör att Skellefteå nu är nya treor i serien. Henrik Jonsson i Skellefteå toppade den raka listan på fina 26,7 före hemmaspelarna Andreas Ekängen och Stefan Björk.

Resultat Elitserien
Resultat Div 1 Södra
Resultat Div 1 Norra

Skribent: Hans Bergström
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png